5 x verslag SC ’t Zand JO8-1

1e wedstrijd:
Sarto – Sc ’t Zand JO8-1

JO8-1 is aan de competitie in de hoofdklasse begonnen! Vandaag direct een derby uit bij Sarto. Na 3 minuten lag de bal al in het net bij de tegenstander. We bleven geconcentreerd voetballen en lieten de bal lekker rond gaan. Binnen 10 minuten stond de teller op 0-3.
Wat een goed begin. Bij een corner voor Sarto werd keurig de 1-3 binnen geschoten. We lieten ons niet kennen en gingen direct door. Na een korte rustpauze gingen we op zoek naar de goal van de tegenstander. Met heerlijke combinaties en goed verdedigwerk werden de aanvallers in stelling gebracht. In de 2e helft werd er nog 3x gescoord door Sc ’t Zand waardoor de eindstand uitkwam op 1-6.
Goed gedaan jongens en meisje!

2e wedstrijd:
Sc ’t Zand – Gudok JO8-1

2e wedstrijd van het seizoen Sc ’t Zand JO8-1 tegen Gudok. Na de winst van vorige week waren we voorzichtig over de kansen van vandaag. Met de aanvalslinie (Devon, Doa, Tigo en Nick) en de verdedigers (Daan, Batu, Anis en Quinten) begonnen we meteen erg sterk aan de wedstrijd. Met goed positiespel, mooie aanvallen en goed verdedigingswerk was de wedstrijd na één helft gespeeld. Met 5-0 gingen we rusten. De 2e helft werd rustig uitgespeeld waarbij Gudok niet één keer op goal is geweest. Lekker rustig hé Nick!
Met 2 nette goals kwam de eindstand op 7-0.
Wederom een geweldige team prestatie. Ga zo door boys and girl! Volgende week uit naar Unitas Etten-leur.

3e Wedstrijd:
Unitas – Sc ’t Zand JO8-1

Mijn verslag voor deze week zal lijken op de 2 voorgaande wedstrijden echter de uitslag  is een stukje groter. 0-15 winnen in de hoofdklasse hoeft weinig uitleg. We hebben gewoon een fantastisch team waarin goede aanvallen tot mooie doelpunten lijdt. De ene doelpunt was weer mooier dan de andere. En vandaag 15 keer het net geraakt. De 2 kopballen van Nick uit corners zijn het vernoemen apart waard; geweldig! De verdedigers stonden eenvoudig hun mannetje en konden zich bemoeien met de aanval. Gezamenlijk als collectief goed gespeeld ?? Volgende week fijn thuis tegen Roosendaal!

4e wedstrijd:
Sc ’t Zand – Roosendaal JO8-1

Vandaag de thuiswedstrijd tegen Roosendaal. Wij, als lijstaanvoerder, tegen de nummer 10 uit de competitie. Na de laatste tactische tips startte we weer gretig om de bal op te eisen wat resulteerde in een goede goal van Devon na een assist van Batu. De tegenstander kreeg geen grip op de bal en door goed afstand schot scoorde Quinten zijn 1e goal. Patricia gaf het al eerder aan maar die aanvoerdersband geeft een extra vleugels. Na doelpunten van Tigo en afstandsschot van Batu gingen we met 4-0 rusten.
Na de rust gingen we direct weer verder met jagen, druk zetten en de bal afpakken. Na een wat rustigere periode met enkele gemiste kansen werd het net weer gevonden door Devon en Nick. Waarbij de uitslag uitkwam op 8-0.
Onze verdediging was ook weer top.
Vandaag was het weer een erg rustige dag voor onze keeper Nick. 36 doelpunten al gescoord en 1 doelpunt tegen. Zelfs Feyenoord (lijstaanvoerder Eredivisie) heeft al meer doelpunten tegen en veel minder doelpunten gemaakt.
Dat zal de komende weken gaan veranderen als we tegen tegenstanders moeten spelen uit het linker rijtje. Als we samen zo blijven spelen met deze inzet heb ik het vertrouwen dat we van niemand hoeven te verliezen. Tot volgende week uit bij Baronie, de wedstrijd begint om 13.30 u.

5e wedstrijd:
Baronie – Sc ’t Zand JO8-1

Vandaag stond de lastige uitwedstrijd tegen Baronie op de agenda. In plaats van de vertrouwde 10.00 uur deze keer een middag wedstrijd om 13.30 uur.
Na het fluitsignaal gingen we meteen op zoek naar de goal van Baronie. Direct werd duidelijk dat het vandaag niet makkelijk zou gaan worden. Tot nu toe eigenlijk de beste verdediging van de tegenstanders waar we tegen hebben gespeeld. De aanvallers hadden het vandaag dus wat lastiger dan in de eerdere wedstrijden. Maar dan hebben we Daan nog; 2x scoren met een afstandsschot! Hoppa! Hierna belandde de wedstrijd in een gelijke strijd waarbij kansen over en weer waren. Uiteindelijk lukt het Tigo om de verdediging te kraken en de 0-3 binnen te schieten. Niet vaak maar als de bal op goal komt dan hebben we daar onze keeper Nick. Helaas werd na een corner en niet goed mee verdedigen de 1-3 binnengetikt…  rust.
Na enkele aanwijzingen en Baroniesche ranja gingen we weer in de aanval. Maar zoals eerder gezegd de verdediging van Baronie hield goed stand en ze kwamen er steeds vaker door. Uit een snelle reactie van Baronie werd een onoplettend moment afgestraft en kwam de 2-3 op het scorebord. En zowaar werd de wedstrijd toch weer spannend. Op en neer ging de 2e helft en de eindstand werd in veiligheid gebracht door Tigo met zijn 2e treffer. Eindstand 2-4 ?
Weer veel leermomenten gezien vandaag waar we  mooi op kunnen gaan trainen. Onze nummer1 positie is vandaag niet in gevaar gekomen ??Gewoon weer 3 punten mee naar Tilburg uit Breda ? Tot volgende week uit bij Beek Vooruit en gewoon weer lekker om 10.00 uur.