A1 toont veerkracht en verslaat FC Engelen

In de 2e reeks van de nacompetitie voor promotie naar de 4e divisie tegen FC Engelen A1, heeft onze A1 veerkracht getoond.
In de laatste tien minuten van de wedstrijd werd een 2-3 achterstand omgezet in een 5-3 overwinning.
Een mooie uitgangspositie voor de return van volgende week zaterdag in Den Bosch.

Shawn 2Ondanks het drukkende weer had Sc 't Zand A1 in de wedstrijd. Vanaf het begin  werd FC Engelen onder druk gezet. De rood-witten hadden het betere van het spel, maar de bezoekers waren levensgevaarlijk in de omschakeling. Dit resulteerde in de 12e minuut in de 0-1. Sc 't Zand ging niet bij de pakken neerzitten en een klein kwartier later maakte spits Shawn Gommans de verdiende gelijkmaker. Drie minuten later werd Davey Meeng alleen voor de keeper gezet en hij scoorde beheerst de 2-1.
Sc 't Zand A1 speelde goed, maar kon de voorsprong niet vasthouden. In de 38' werd er ongeconcentreerd verdedigd en lag de gelijkmaker in het netje: 2-2.

In de tweede helft werd het spel slordiger. De voorwaartsen van FC Engelen bleven gevaarlijk en een kwartier voor tijd kon de spits vrij inkoppen 2-3.
NinoEen tegenvaller, maar Sc 't Zand A1 herpakte zich en toonde veerkracht. Shean kreeg het op zijn heupen en scoorde in 6 minuten tijd drie keer. Drie schitterende aanvallen met perfecte voorzetten werden feilloos verzilverd.
IMG_4135De 5-3 overwinning is een mooi uitgangspunt voor de return van volgende week zaterdag. De volgende ronde is nog niet binnen want FC Engelen heeft scorend vermogen en geconcentreerd verdedigen is nodig om ons doel te bereiken.
IMG_4149De tegenstander in de derde ronde, wordt de winnaar van de duels tussen Zeelandia Middelburg A1 en Emplina A1. De eerste wedstrijd in Middelburg werd met 0-2 door Emplina A1 gewonnen.

Verslag en foto's: Phons Stokkermans