C4 De Valk Toernooi 15-05-2016

C4 pakt 2e plaats op internationaal toernooi De Valk

Sc ’t Zand C4 heeft vandaag op het internationale toernooi bij VV De Valk in Valkenswaard uitstekend gepresteerd. Ondanks de afwezigheid van een aantal spelers, Huseyin, Maarten en Mohamed, maar met de hulp van Max van den Noort uit de C6 werd een finaleplaats afgedwongen. Deze finale werd helaas met 3-0 verloren, waardoor Sc ’t Zand als 2e op dit goed georganiseerde toernooi eindigde.

Op deze eerste Pinksterdag ging de reis in de vroege ochtenduren richting Valkenswaard, waar we om tien uur verzamelden. Op dat moment had onze begeleiding de tegenstanders uit onze poule al geanalyseerd, doordat die al eerder aan het toernooi begonnen. In SV Brandevoort C5 troffen we een team uit de Helmondse nieuwbouwwijk Brandevoort. Deze wedstrijd was puur eenrichtingsverkeer richting het doel van SV Brandevoort. Kans na kans wist de C4 te creëren, maar de bal wilde er aanvankelijk niet in. Schoten van Luc en Youri gingen over, een schot van Danny werd geblokt en een kopbal van Youri ging ternauwernood over het doel. De bal leek niet in het doel te willen, totdat Carlo een uitstekende steekbal op Denzel gaf, die met een lob de bal over de keeper in het doel schoot, 1-0. Daarna probeerden Jeremy en Ali de bal in het doelnet te krijgen, maar ook deze pogingen leverden geen resultaat op. Een dribbel van Denzel dwars door de verdediging werd met een strakke schuiver in de hoek beloond met een tweede treffer. In de slotfase maakte Lars Knippels op aangeven van Ali er met een schot in de verre hoek nog 3-0 van. Een prima begin van het toernooi voor ons team dus.

Na deze wedstrijd was het tijd voor de penaltybokaal. Zeven spelers van ons team mochten een penalty nemen. Afgelopen week was er op de training druk geoefend en degene die toen het meest het net wisten te vinden, mochten vandaag een penalty nemen. Om naar de volgende ronde door te gaan kregen we vooraf al te horen dat we minimaal zesmaal moesten scoren. Dit bleek een te lastige opgave. Carlo en Lars Knippels misten, Tim, Denzel, Luc, Sem en Youri schoten wel raak. Deze vijf treffers bleken te weinig om verder in de penaltybokaal te gaan. Dan maar alles op de poulewedstrijden en kijken hoe ver we komen.

In het volgende duel tegen RKVV Wilhelmina uit ’s-Hertogenbosch had onze begeleiding een tactische zet. Een van onze keepers, Sem, werd in de spits gezet omdat Denzel zijn wisselbeurt had. Dit bleek een gouden vondst ! Direct vanaf het eerste fluitsignaal was Sem een plaag voor de Bossche club, die in het geel zwart speelde. Dat is natuurlijk vragen om problemen tegen een Tilburgse tegenstander ! Op aangeven van Danny schoot Sem vanuit de draai al in de tweede minuut van de wedstrijd de bal in de kruising, 1-0, De supporters waren amper van verbazing bekomen of Sem scoorde weer. Ditmaal omspeelde hij de keeper en rondde de aanval bekwaam af, 2-0. Daarna kreeg Wilhelmina een uitgelezen mogelijkheid om te scoren, maar oog in oog met Fernando, wist deze laatste de bal voor de voeten weg te plukken. Vanuit een corner scoorde Sem even later een pure hattrick, zijn derde treffer was een feit, 3-0. Nog was de koek niet op. Sc ’t Zand liet tikkie, takkie voetbal zien van de bovenste plank. Wilhelmina werd compleet overhoop gespeeld. Danny liet de 4-0 optekenen. Het volgende moment van genieten was een actie van Tim, die vanaf zijn eigen strafschopgebied met de bal op avontuur ging. Hij speelde zijn tegenstanders uit als ware het oranje pionnen, stak de middenlijn over, zette een paar maal een goed blok en was inmiddels in de zestien van de tegenstander. Met een diagonaal schot bekroonde hij zijn acties, 5-0. Een klein smetje was de tegentreffer van Wilhelmina, waardoor we onze clean-sheet kwijt raakten, 5-1. We lieten ons niet uit het veld slaan en bouwden ons doelsaldo verder uit. Max gaf vanaf de achterlijn een hoge voorzet en zag deze bijna in het doel verdwijnen, maar de keeper sloeg de bal net uit de kruising, maar wel voor de voeten van de inmiddels ingevallen Denzel, 6-1. Na wederom een aanval over veel schijven besloot Sem deze galavoorstelling met zijn vierde treffer, 7-1.

In het volgende duel traden we tegen VV Gemert C4 aan. Deze tegenstander was duidelijk van een ander kaliber en sommige spelers leken nog met hun hoofd in de wolken te lopen. We kwamen dan ook al snel met 0-1 achter en liepen achter de feiten aan. Gemert verdedigde goed op de bal en we creëerden nauwelijks kansen. We hadden geluk dat Gemert even later op de paal schoot en de score niet verder uitbouwde. In de slotfase probeerden we Gemert onder druk te zetten, maar na een snelle counter werd het 0-2. De eerste nederlaag was een feit. Een finaleplaats behoorde nog wel tot de mogelijkheden maar dan moest de laatste poulewedstrijd tegen SV Braakhuizen C3 worden gewonnen.
Dit team bestond uit een aantal uit de kluiten gewassen spelers. Ook SV Braakhuizen vocht voor zijn laatste kans, dus er stond behoorlijk wat op het spel. Al vroeg in de wedstrijd gaf Carlo een steekbal op Denzel, die de bal in de verre hoek in het doel schoot, 1-0. Deze voorsprong gaf een bepaalde rust voor Sc ’t Zand. Toch moest Sem, inmiddels weer als keeper op het veld, een aantal keren behoorlijk aan de bak. De Helmonders waren echter onnauwkeurig in de afwerking en de minuten tikten weg. Na het laatste fluitsignaal was er een enorme ontlading, de krappe 1-0 overwinning was goed voor een finaleplaats.

In deze finale traden we opnieuw tegen VV Gemert C4 aan. De spelers waren gebrand op revanche na de eerdere nederlaag in de poule. Toch had deze tegenstander ook in de finale weer het betere van het spel. Na iets te vroeg uitkomen van Sem, kwam de bal in de kluts voor de voeten van een aanvaller van Gemert, boem 1-0. Een paar minuten later had Lars Knippels dé kans op de gelijkmaker. De keeper van Gemert trapte te gehaast uit en de bal kwam voor de voeten van Lars, die direct oog in oog met de keeper stond. Zijn schot ging jammer genoeg op de paal, waardoor dit foutje niet werd afgestraft. Daarna tikte Gemert de bal rustig rond en wist nog tweemaal te scoren. De pijp was leeg bij een aantal spelers, maar met een tweede plaats op dit toernooi valt prima te leven. Sterker nog dit smaakt naar meer, volgende week bij VV Dongen gaan we op herhaling !

C4 De Valk Toernooi-1

C4 De Valk Toernooi-2

C4 De Valk Toernooi-4

C4 De Valk Toernooi-5