De ontknoping in de 1e klasse C is nabij

Met nog twee speelronden te gaan is de ontknoping in de 1e klasse C nabij. In dit nieuwsbericht worden de kandidaten voor het kampioenschap, periode, nacompetitie voor lijfsbehoud en degradatie op een rij gezet.

Kampioenschap

Nuenen en HVCH strijden voor het kampioenschap en rechtstreekse promotie naar de Hoofdklasse. Theoretisch heeft Sc 't Zand ook nog kans, maar deze is te verwaarlozen.
Nuenen heeft 1 punt voorsprong op de achtervolgers uit Heesch en speelt zondag uit tegen Zeelandia Middelburg en een week later thuis tegen Brabantia. HVCH gaat zondag in Waalwijk de strijd aan met WSC en speelt op 16 mei thuis tegen Roosendaal. Beide programma's lijken eenvoudig maar er kunnen zo maar verrassingen op het scorebord komen.

stand1c 6 mei

Periodekampioenschap

De 3e periode lijkt een prooi voor Nemelaer te worden. Door een prachtige reeks heeft de ploeg uit Haaren, vier punten voorsprong op de belangrijkste achtervolger Sc 't Zand.  Omdat Nuenen de 1e en HVCH de 2e periode heeft gewonnen en 1 van deze ploegen kampioen wordt, wordt de periode overgenomen door de ploeg die het hoogst eindigt en nog geen periode heeft. Dit wordt waarschijnlijk de ploeg die als 3e op de ranglijst eindigt. Sc 't Zand is de belangrijkste kandidaat. De rood-witten hebben vier punten voorsprong op Beerse Boys.

3e periode 6 mei

Lijfsbehoud

WSC, de kampioen van de 2e klasse F van het seizoen 2014/2015 speelt zo goed als zeker in de nacompetitie met de periode kampioenen van de 2e klasse voor 2 plaatsen in de 1e klasse.
De andere ploeg die samen met de Waalwijkers voor lijfsbehoud in de 1e klasse gaat strijden is nog niet bekend.
Zeelandia Middelburg en Roosendaal hebben allebei 18 punten en de laatste 2 speelrondes zullen uitsluitsel brengen, wie een herkansing krijgt om het 1e klasserschap te behouden.
Belangrijk detail is dat zowel Zeelandia M als Roosendaal hierin tegen ploegen spelen die kans hebben op het Kampioenschap of op een periode.

Degradatie

De enige zekerheid in de 1e klasse C is dat Schijndel, dat vorig seizoen uit de hoofdklasse degradeerde, naar de 2e klasse degradeert. De achterstand van 9 punten met Zeelandia Middelburg en Roosendaal is niet meer te overbruggen.

Zondagmiddag om 16.30 uur, is er wellicht meer over de ontknoping in de 1e klasse C bekend. De beslissingen vallen waarschijnlijk pas op 16 mei.

Verslag: Phons Stokkermans
Foto: Ruud Schobbers