GESLAAGD WEEKENDJE MET DE 019-5 TIJDENS EASTERN OPEN 2017.

DAG 1.
op goede vrijdag was het dan zover, na een goede voorbereiding met de toernooicommissie en de spelers van de 019-5, gingen we deze dag met de gehele groep naar swolgen
voor een voetbalweekend en om deel te nemen aan het jaarlijkse toernooi van de eastern open.
Alle spelers muv rick die helaas niet mee ging en de begeleiding vertrok de 1ste groep om 13.30 uur naar swolgen om alvast alles in orde te maken en om de boodschappen op te ruimen.
De rest volgde om 18.30 uur en om 20.00 uur was iedereen bij de GUNSE HOEVE  te Swolgen.
Nadat iedereen uitgepakt was volgde eerst een welkomstwoord door de leiding waarna er een lekker ontspannen avond volgde met chips , hapjes en andere versnaperingen.
Samen hadden we afgesproken er een alcoholvrij weekendje van te maken, zodat iedereen lekker ontspannen kon genieten tijdens dit weekend.
Ook werden onze spelers getrakteerd op een inlooptenue van EV DESIGN. Eric Verhagen namens alles jongens hartstikke bedankt.
Clim was ook in zijn sas en deed spontaan een haribo ninja.
Om 24.00 uur werd Mick 17 jr zodat hij ook nog even in het zonnetje werd gezet.
Het zou een latertje worden vannacht maar om 1 uur gingen we gezamelijk naar onze slaapkamers. Het duurde wel nog even voordat iedereen in diepe slaap was.
DAG 2.
De 1ste wedstrijddag.
We hoefden pas in de middag onze eerste wedstrijd te spelen dus de jongens konden een beetje uitgeslapen. Om een uur of 7 waren de eerste begeleiders toch al wel wakker.
Alles werd vast klaaargezet voor een gezamelijk ontbijt. Eitjes koken en koffie zetten alvast en een uitgebreid ontbijtbuffetje werd klaargemaakt.
Om 9.00 uur gingen we de jongens wakker maken met een sketch van Jochem Meyer namelijk “wakker worden”.
Dat werd niet door een ieder met gejuich begroet maar rond 10 uur zat toch een ieder aan de ontbijttafel.
Nog even tijd voor wat ontspanning waarna we om 12 uur richting Langenboom ging voor de eerste wedstrijden.
Tegenstanders deze eerste dag waren GVVV (1ste klasse) – BISHOP AUCKLAND ST MARYS (engeland) en SES Langenboom(2e klasse).
Doel deze dag was om 1e of 2de te worden zodat we dag 2 van het toernooi wederom in de middag onze wedstrijden konden afwerken.
SC ‘T ZAND J019-5 – GVVV  7-0.
GVVV speelt in de 1ste klasse dus meteen wedstrijd van formaat. Van GVVV werd gehakt gemaakt. meteen een 7 klapper.
Gvvv had flink doorgezakt de dag vantevoren en voor ons was dit een teken om de tegenstander eens even nuchter te maken.
We lieten ze alle hoeken van het veld zien en onze supporters die ook vandaag weer erbij ondanks de verre reis werden getrakteerd op een aantal beauty’s
van doelpunten. In de 3e minuut was het al raak. Corner van Stijn  in 1 x waar de keeper zich op verkeek en hij lag in het netje.
Ook de 2-0 kwam van stijn die de bal in de lange hoek deponeerde. Voor rust werd het nog 3-0 na een lange uittrap van Ali waar Roy op doorliep en de 3-0 aantekende.
Na de rust gingen we gewoon verder en werd er nog 4 x gescoord. 2x door milo, rutger en roy ieder 1 zorgde ervoor dat de 1ste wedstrijd met 7-0 gewonnen werd.
Gvvv werd met beide benen op de grond gezet en wij hadden ons visite kaartje afgegeven.
Ander pluspuntje. Dit was meteen de grootste overwinning in deze leeftijdscategorie van heel het toernooi.
7-0 roy     34e min.
SC ‘T ZAND J019-5  – BISHOP AUCKLAND ST MARYS 0-2.
Een geduchte tegenstander werd dit. Typish engelse ploeg die in Engeland indruk gemaakt heeft. Staan in de finale van de County cup en de League cup, en aan de uitslagen in de competitie
konden we wel opmaken dat dit er eentje van formaat was. Deze wedstrijd werd geleid door een Duitse scheidrechter die iets teveel braadworsten ophad.
Niet dat de Engelsen verdient gewonnen hadden want die waren gewoon sterker als ons maar we kregen alles tegen. Heel het jaar heeft geen speler van ons vaste team een gele kaart gehad maar
tijdens deze wedstrijd kregen we er 2. Dus 10 minuten lang met 10 spelers plus alles tegen krijgen. Dan wordt het lastig, maar de jongens gaven niet op, Na de 2 tegendoelpunten, die al na 6 minuten
op het scorebord stond, werden we brutaler en probeerden meer druk te zetten. Dat het bij die 2-0 bleef was echt te danken aan de onverzettelijkheid van ons en dat is een pluim waard.
SC ‘T ZAND J019-5 – SES LANGENBOOM  0-0.
We hadden aan een gelijkspel genoeg vanwege ons doelsaldo om 2e te worden in onze poule. Het werd een wedstrijd met kansen aan beide kanten en werd afgesloten met de brilstand.
Voor ons genoeg en voor SES betekende het vroeg uit bed. De vreugde was groot dat we de volgende dag pas om 13.30 uur hoefde te spelen.
Na het douchen gingen weer terug naar Swolgen voor het avondeten. Ondertussen werd nog gestopt bij de plaatselijke supermarkt door Howard en zijn groepje voor de laatste boodschapjes. Gijs en stijn probeerde het nog een keer om wat kratjes bier in te slaan mar howard, angelique en agnes vonden dat niet zo’n goed idee, want de afspraak was alcoholvrij.
In het huis aangekomen waren de meeste jongens blij dat ze thuis waren en gingen even wat relaxen. De nasi van DUA MELATI, dank je wel gijs en henny, werd klaargemaakt met een gebakken eitje, sate en kroepoek,
Een lekker gezond avondmaal werd het en er was genoeg voor iedereen.
Even uitbuiken en daarna werd de playstation weer aangezet en het dartbord kreeg ook weer de nodige pijltjes te verwerken.
Ook de nodige hapjes, chips en andere versnaperingen werden genuttigd en er was nog een leuke quiz over het najaarsseizoen die gewonnen werd door Lars.
Clim deed een nieuwe uitvoering om kabouter plop nieuw leven in te blazen.
Het werd wederom een latertje maar ja dat mag de pret niet drukken.
DAG 3.
 Om 9 uur ongeveer werd iedereen weer wakker gemaakt voor de nieuwe wedstrijddag. Ook het huis moest schoongemaakt worden omdat we na deze wedstrijd weer huiswaarts zouden keren.
De eitjes werden gekookt en gebakken. DE jus de órange  melk en chocomel werd genuttigd. Daarna moest alles opgeruimd worden zodat we om 11.30 uur konden vertrekken.
Petje af boys. keurig gewerkt. Alles netjes achter gelaten, Een goede indruk achter gelaten bij de huiseigenaar gewoon zoals het hoort.
Tegenstanders vandaag vv nederhorst  A1 (1e klas A cat regio Amsterdam) – de willy”s A1 (2de klasse) – Old Coulsdon Colts fc ( engeland).
We hadden wel veel personele problemen. De 1ste dag had er aardig ingehakt. Eric verhagen had zijn handen vol om de spelers speelklaar te krijgen.
Stijn had teveel last van een liesblessure en voor hem was het toernooi voorbij. Joep en Ronaldo konden nog wel spelen maar echt fit waren hun ook niet meer.
De moeder en zus van Lars hadden een lekkere cake gebakken voor ons zodat we vantevoren nog een lekkere versnapering hadden
SC ‘T ZAND J019-5 – VV NEDERHORST 0-2.
De 1ste helft was gelijkwaardig. Nederhorst was onder indruk van ons, stonden ervan te kijken dat we maar 3de klasse waren.
We hadden kansen maar ze wilden er niet in. De 2de helft hielden we het tot 8 minuten voor tijd vol, toen was de pijp leeg.
Nederhorst scoorde 2x  en deze wedstrijd ging helaas met 0-2 verloren.
SC ‘T ZAND J019-5 – DE WILLY ‘S  1-2.
Na 22 sec stonden we al met 1-0 voor door Milo. De snelste goal van het seizoen.   Ook deze wedstrijd waren we gelijkwaardig aan de tegenstander maar de pijp raakte steeds verder leeg.
Joep en Ronaldo konden ook niet meer verder dus onze wisselmogelijkheden waren uitgeput. We kregen vlak voor rust nog een tegendoelpunt te verwerken zodat de ruststand 1-1 was.
De 2de helft bleven we stug doorgaan voor een goed resultaat maar na de 4e minuut kwam al de tegentreffer 1-2.  Het was gedaan ondanks alle goede bedoelingen en strijdlust. Het was gewoon op.
Toen Lars dan ook de bal op een vervelend plekje kreeg sloeg alles om in lol. Zeker tegen de willy’s,  he Lars.
We verloren deze wedstrijd dan ook met 1-2.
Door alle blessures, Ron en Sam kwamen er ook nog bij wilden we ons eigenlijk terugtrekken uit het toernooi.  Diverse jongens langs de kant wilden ons wel versterken. De beslissing lieten we echter over aan onze jongens.
Ook de jongens kwamen er niet uit, We hebben toen besloten even met onze Engelse tegenstander te gaan kletsen. Aan hun de keus. Het werd een wedstrijdje 9 tegen 9 maar hun werd de officiele winst gegund van 0-3.
De uitslag die uit deze wedstrijd vloeide was dus gewoon vriendschappelijk. Een compromis waar bij iedereen tevreden was.
SC ‘T ZAND J019-5 – OLD COULSDON COLTS FC 2-1. (officieel 0-3 nederlaag).
Het werd een van de leukste wedstrijden ooit. Lekker ontspannend ballen tegen een gezellige engelse tegenstander. Een fantasie opstelling werd gemaakt. Kai in de goal en lars en ali in de spits.
Met deze fantasie opstelling waren we de Engelsen de baas. en hun coach was aardig over de zeik. Die vond zijn team te soft, en zijn team kreeg de volle laag. Ik vond dat wij gewoon beter waren en deze wedstrijd domineerden. Als hun grensrechter buitenspel vlagde werd hij uitgejouwd door hun team. Een wedstrijd zoals voetbal hoort te zijn, een wedstrijd die we niet gemakkelijk zullen vergeten.
Toen ook nog Ali een doelpunt maakte was het hek helemaal van de dam en hij werd uitgebreid bejubeld.
Gijs tekende uiteindelijke voor de uiteindelijke overwinning ook al was de uitslag vantevoren al bekend.  We wonnen deze wedstrijd met 2-1.
Na afloop zoals het hoort samen met deze Engelse ploeg op de foto, Een kroon op een fantastisch weekend.
We werden uiteindelijk 12e van de 24 teams. In een veld van 24 teams en tegenstanders van formaat een uitstekend resultaat..
Na het douchen hebben we nog even de kantine van UDI’19 onveilig gemaakt voor de cafetaria medewerksters door met zijn alle friet en een versnapering te nuttigen zodat we weekend gezamelijk konden afsluiten
Via deze weg wil ik dan ook iedereen bedanken voor een geweldig weekend.
ERNEST – ERIC – HOWARD – AGNES – ANGELIQUE – CLIM – EN ONDERGETEKENDE VOOR DE GEWELDIGE BEGELEIDING.
ALLE SUPPORTERS DIE HET TOCH DE MOEITE VONDEN OM TE KOMEN KIJKEN IN LANGENBOOM EN |UDEN.
“EV DESIGN” VOOR DE INLOOPSHIRTS EN BROEKEN.