Heren 1 schrijft wederom historie.

Tja, dat schreven we vorig jaar ook al, toen via de nacompetitie promotie naar de 1e klasse werd bereikt. We zijn nu 10 maanden verder en door een 1-3 overwinning op RKVV Roosendaal hebben de rood-witten zich verzekerd van een plaats in de nacompetitie voor promotie naar de Hoofdklasse.

Schermafdruk 2016-05-08 20.51.07De 3e plaats in de eindstand is goed voor het overnemen van de periodetitel van de kampioen (Nuenen of HVCH). Maar door het verlies van Nemelaer bij Brabantia, is de 3e periodetitel ook nog binnen bereik.

Schermafdruk 2016-05-08 20.42.458 mei en een temperatuur boven 25 graden Celcius. Dat is niet makkelijk voetballen. Voor zowel RKVV Roosendaal als Sc tZand stond er iets op het spel: lijfsbehoud of een periodetitel. De rood-witten speelden niet goed. Het kan de spanning of de hitte zijn geweest, maar toen ze in de 17e minuut de 0-1 op het scorebord zetten, was de opluchting groot. De wedstrijd ging op en neer en de thuisploeg zette alles op alles om een goed resultaat neer te zetten. Diep in blessuretijd van de 1e helft benutte de thuisploeg een strafschop 1-1.

Schermafdruk 2016-05-08 20.41.45In de 2e helft was het spelbeeld hetzelfde: nerveus en rommelig. In de 76’ bracht trainer/coach Jeroen van Bezouwen, Rens van de Hout in. Bij zijn eerste balcontact lag de bal in de touwen: 1-2. Een smet op de wedstrijd was de overtreding van Robin Visser, die door de scheidsrechter met een rode kaart werd beoordeeld. Roosendaal zette alles op alles, maar Sc ’t Zand was het gevaarlijkst. De keeper van de thuisploeg redde een aantal keren fenomenaal. Invaller Bram Somers bracht aan alle onzekerheid een einde. Hij scoorde een fantastisch doelpunt en de ontlading bij de rood-witten was groot.

Schermafdruk 2016-05-08 20.47.58Het was vandaag niet mooi, maar het resultaat staat. We spelen in de nacompetitie voor promotie naar de Hoofdklasse. Wie had dat 10 maanden geleden kunnen denken? De ploeg werd dan ook hartelijk ontvangen door Vrouwen 1 die een beach  party aan het vieren waren.
Er is maar 1 woord: TROTS. Trots op de staf en trots op de ploeg die voor onze vereniging historie hebben geschreven. Volg ons team naar wellicht iets moois!

Verslag en foto's: Phons Stokkermans.