Sc ’t Zand en Dotcomsport slaan handen ineen.

FC Utrecht, NEC Nijmegen, Sparta Rotterdam én zelfs de Ierse nationale voetbalbond. Allen hebben ze iets gemeen met SC ‘t Zand, wat aan de buitenkant echter niet zomaar zichtbaar zal zijn. Vanaf 1 april werkt SC ‘t Zand namelijk met een nieuw Spelersvolgsysteem, dat van leverancier Dotcomsport. Het aangaan van een samenwerking met Dotcomsport deden eerder ook de bovengenoemde clubs, als FC Utrecht, NEC en Sparta. In het kader van ontwikkeling van jeugdspelers en een betere doorstroming is het nieuwe Spelersvolgsysteem een welkome versterking van de vereniging!

Na een proefperiode én een uitgebreide demonstratie van één van de medewerkers van Dotcomsport, is besloten tot aanschaf van dit systeem. “Het is snel en webbased, dat wil zeggen dat het naast de computer, ook via mobiele telefoon of tablet te gebruiken is”, aldus bestuurslid Sven Huijsmans. “Daarnaast kunnen we alle teams erin verwerken. Binnen een vereniging van onze grootte is dat een groot voordeel. Voor trainers wordt het straks een nieuwe tool om spelers, ook van relevante andere teams, uitgebreid in de gaten te houden, middels een wedstrijd-, trainings- en beoordelingsmodule. Ook alle medische zaken van een speler kunnen in beeld worden gebracht!”

Trainers worden in de komende periode verder op de hoogte gebracht, onder meer hoe zij toegang kunnen krijgen tot het Spelersvolgsysteem.