Sc ’t Zand pakt historisch punt in de 1e klasse

Sc ’t Zand pakt historisch punt

Tilburg. De mannen van Sc ’t Zand hebben voor het eerst in de geschiedenis een punt gepakt in de eerste klasse. Die historische gebeurtenis vond plaats op het terrein van Moerse Boys.

Moerse Boys – Sc ’t Zand 1-1 (0-0)

De formatie van Jeroen van Bezouwen stapelde kans op kans in de uitwedstrijd bij Moerse Boys. De Tilburgers raakten twee keer de lat en kregen zo nog een paar dotten van kansen. Toch stond het tot een paar minuten voor tijd 1-0. “Ik ben trots op de ploeg. Ze reageerden niet negatief op die achterstand, maar bleven vol gas geven”, zei trainer Jeroen van Bezouwen.

Uiteindelijk was het nieuweling Yannick Burleson die in de 86e minuut een voorzet van Daan van Hal tegen de touwen werkte. “Dan moet je niet zeuren, maar door de kansenverhouding heb ik toch een minder gevoel bij deze uitslag”. Van Bezouwen pakte dus het eerste punt met zijn ploeg, die niet eerder op dit niveau acteerde.

“We hebben geen gemakkelijk begin gehad, met drie nederlagen in het bekertoernooi en twee in de competitie. We moeten stapjes maken.  Er staat een nieuwe trainer en na zeven jaar in de top van de tweede klasse speelt Sc ’t Zand nu een niveau hoger. Dat is even wennen”.

Bron: Brabants Dagblad