Sc ’t Zand – RKVV Roosendaal 2-0

Heren 1 presteert boven verwachting in de 1e klasse. Vorige week werd onterecht van kampioenskandidaat Goes verloren. Dat we met 20 punten uit 11 wedstrijden op de 3e plaats zouden staan, had niemand in augustus verwacht. Vanmiddag kwam RKVV Roosendaal op bezoek, de nummer 13 van de ranglijst. De laatste jaren hebben we altijd punten laten liggen tegen Roosendaal was de ploeg die het spel maakte, maar door gebrek aan een scorende spits kon het overwicht niet in doelpunten worden omgezet: ruststand: 0-0Roosendaal2

 Na de thee kwam een ander Sc ’t Zand in het veld. Trainer Jeroen van Bezouwen, vorig seizoen nog oefenmeester van de bezoekers, heeft de zaak op scherp gezet.  

De bezoekers werden onder druk gezet en de 50’ trap Daan van Hal de bal langs de muur in de verre hoek: 1-0. De ban is gebroken en Sc ’t Zand neemt het initiatief. Roosendaal probeert de aansluitingstreffer te maken, maar dat gaat niet van harte. Het spel van de bezoekers ziet er verzorgd uit, maar een doelpuntenmaker ontbreekt. Het gevaar stopt bij de 16 meter.

Invaller Tom van Boekel schoot in de 83’ na een ‘flipperkast’ op doel en Maarten Constandse veranderde zijn schot van richting waardoor deze tergend langzaam in het Roosendaalse doel rolde: 2-0

In de 85’ maakt de 17 jarige A-speler, Davey Meeng, zijn debuut. Het is ontzettend jammer dat zijn doelpogingen door de keeper en speler van de lijn werden gehaald.

Na 92 minuten floot scheidsrechter Van den Hurk, voor het eindsignaal. Door het verlies van Goes in Zundert tegen Moerse Boys, 2-1 staan we na 12 wedstrijden  in de 1e klas op de 2e plaats. Het was wishful thinking , maar op 6 december 2015 is het werkelijkheid! Complimenten aan spelers en staf voor dit prachtig resultaat.