Sc ’t Zand start met nederlaag in 1e klasse

Hoewel Beerse Boys in de openingswedstrijd van de competitie bij de rust tegen een 0-1 achterstand aan keek, was de eindstand van 4-1 een goede weergave van de krachtsverhoudingen in het veld. In de eerste helft had de thuisploeg overwegend het betere van het spel, maar met een foutieve terugspeelbal bood Stijn van Heerbeek Rens van den Hout de mogelijkheid om sc ’t Zand op een 0-1 voorsprong te zetten. In de tweede helft ging Beerse Boys beter met de kansen om en liep na de gelijkmaker van Daan Mulders door mooie doelpunten van Niels van Heerbeek, Ronnie Pijnenburg en Pim Vingerhoets uit naar een verdiende 4-1 overwinning.

BBoys HR 1Beerse Boys begon goed aan de wedstrijd en legde het nerveus ogende ’t Zand haar wil op. Een goede kopkans van Joost Schapendonk uit een hoekschop van Pim Vingerhoets ging in de 7e minuut rakelings voorlangs en een fraaie actie van Pim Vingerhoets na een uitgekiende dieptepass van Bram Gooskens leidde uiteindelijk niet tot succes omdat de eindpass op Niels van Heerbeek net niet op maat was. Sc ’t Zand kwam geleidelijk aan wat beter in het spel en kreeg kansen in de 19e minuut (lob te zacht in de handen van de Beerse doelman Koen van Kollenburg) en in de 36e minuut. Desondanks viel de openingstreffer tegen de verhoudingen in in de eerste minuut van de extra tijd door een foutieve terugspeelbal van Stijn van Heerbeek; Rens van den Hout benutte het buitenkansje trefzeker: 0-1 voor sc ’t Zand.

BBoys HR 2In de tweede helft was het spel van Beerse Boys er zeker niet minder op geworden en al snel was de gelijkmaker een feit. Uit een van de keren dat sc ’t Zand alleen met een overtreding de tegenstander kon afstoppen leverde de vrije trap een doelpunt op. Pim Vingerhoets bracht de bal op maat voor doel, waar Daan Mulders met het hoofd de verre hoek vond: 1-1. In een Beerse aanval in de 68e minuut bracht Pim Vingerhoets Niels van Heerbeek met een kopbal in stelling en de Beerse spits twijfelde geen moment en lobde de bal zuiver over de te ver voor zijn doel staande doelman Wouter Kogels. Direct na zijn invalbeurt in de 81e minuut zorgde Pepijn van Spreuwel in een aanval over rechts voor gevaar en deed dat in de 83e minuut nogmaals en nu met succes. Na het vrijspelen van de bal legde hij deze voor de voeten van Ronnie Pijnenburg, die van afstand verwoestend uithaalde: 3-1.

BBoys HR 3Nu was alle onzekerheid over wie als winnaar van het veld zou stappen verdwenen en kon Pim Vingerhoets zijn goede optreden met een doelpunt bekronen in de 88e minuut door met een strakke lage schuiver in de verre hoek raak te schieten: 4-1.

Scoreverloop:
44′ Rens van den Hout   0-1
55′ Daan Mulders             1-1
65′ Niels van Heerbeek 2-1
82′ Ronnie Pijnenburg   3-1
87′ Pim Vingerhoets        4-1