Sc ’t Zand verliest geflatteerd van Goes

In de laatste competitiewedstrijd tegen Goes stond er voor Sc ’t Zand 1 niets meer op het spel. Het motto was, heel blijven en geen kaarten oplopen. De spelers die op ‘scherp’ stonden, werden daarom gespaard. De wedstrijd werd uiteindelijk, geflatteerd met 1-5 verloren.

minuut stilteVoor de aftrap werd ter nagedachtenis van Mark van Boekel, clubicoon van Willem II en vader van onze selectiespeler Tom, 1 minuut stilte in acht genomen.

Jos van GisterenIn de eerste helft had Goes het betere van het spel maar de rood-witten gaven goed partij. Echte kansen waren er niet onze doelman Jos van Gisteren, werd nauwelijks op de proef gesteld. Daarom was het teleurstellend dat in de laatste seconde van de 1e helft Mart de Kroo de bal in het Tilburgse doel schoot. Na de theepauze kreeg Sc ’t Zand het steeds moeilijker. De gasten uit Goes hielden het spel breed en combineerden er lustig op los. In de 60’ minuut schoot Thijs van den Dries de bal van links over Van Gisteren in de lange hoek 0-2. Sc ’t Zand probeerde het tij te keren, maar toen in de 64’ een schot van topscoorder Bart Deprez van richting werd veranderd en de 0-3 op het scorebord verscheen, was de wedstrijd gespeeld. Een kwartier voor tijd maakte de Kroo zijn tweede.
Nick HuggersIn de 77’ maakte debutant en A-speler Nick Huggers, die een verdienstelijke wedstrijd speelde, de ere-treffer: 1-4.
In de slotseconden van de wedstrijd werd een voorzet van links door Stijn van Hal in eigen doel gewerkt. De uitstekend leidende scheidsrechter El-Hajouti, floot direct voor het eindsignaal waardoor de Sc ’t Zand – Goes in 1-5 eindigde.

BrentNuenen maakte geen fout maakte en won met 3-2 thuis van Brabantia. Hierdoor zijn ze kampioen van de 1e klasse C geworden en spelen ze volgend seizoen in de Hoofdklasse. HVCH won met 3-1 van Roosendaal en kwam 1 punt te kort. De ploeg uit Heesch is winnaar van de 2e periode en speelt samen met Nemelaer, dat de 3e periode won en Sc ’t Zand in de nacompetitie voor promotie naar de Hoofdklasse. Omdat Zeelandia Middelburg met 1-4 van Schijndel heeft gewonnen, spelen ze samen met WSC in de nacompetitie voor lijfsbehoud in de 1e klasse. Roosendaal en Schijndel degraderen naar de 2e klasse.

Eindstand 1c 20152016Op zondag 22 mei wordt de 1e reeks van de nacompetitie gespeeld. Sc ’t Zand speelt dan in Geleen tegen Heidebloem, de winnaar van de 3e periode in de 1e klasse D. De return wordt op donderdag 26 mei gespeeld. Als de rood-witten deze tweestrijd weten te winnen, dan wordt op 29 mei een uitwedstrijd gespeeld tegen de winnaar van de duels Nemelaer – Groen Ster (Heerlen).

Verslag en Foto's: Phons Stokkermans