Topper Sc ’t Zand – HVCH eindigt onbeslist.

Het was druk op sportpark Bijstervelden. Veel supporters uit Heesch, maar ook supporters van de rood-witten, wilden getuigen zijn van de confrontatie tussen de nummer 1 en nummer 3 uit de 1e klasse C.

P1050290Jeroen van Bezouwen had de opstelling aan de koploper aangepast, 5-3-2 is namelijk een speelwijze die wij niet gewend zijn.
Al snel werd duidelijk dat er twee ploegen uit de top van de 1e klasse op het veld stonden. Het veld werd breed gehouden en het spel ging op en neer. Beide ploegen creëerden nauwelijks kansen, maar Sc ’t Zand was het gevaarlijkst. Des te meer was het een domper dat HVCH, door een verdedigingsfout, in de 35’ de score opende. Vijf minuten later kwam Michael Boelen, door een prachtige assist, 1 op 1 keeper Rob van Erp van HVCH. Een ongelukkige botsing leverde een flinke vleeswond voor de doelman op, waardoor een bezoek aan het Ziekenhuis noodzakelijk was. Scheidsrechter Steegman gelaste een pauze van 10 minuten in, waarna de 1e helft uitgespeeld werd. Ruststand 0-1.

P1050333Het niveau van de 2e helft was beduidend minder dan van de eerste 45 minuten. De blessure van de keeper was niet in de koude kleren gaan zitten.
Sc ’t Zand geloofde in een stunt en toen invaller Yannick Burleson de gelijkmaker maakte, was de ontlading bij de spelers, begeleiding en supporters van Sc ’t Zand groot. Een smet op de wedstrijd was het handgemeen tussen Michael Boelen en Jeffrey van Uden. Scheidsrechter Steegman nam de tijd en besloot om beide spelers met rood van het veld te sturen.
Het spel werd er niet beter op, maar de spanning steeg. En het was Sc ’t Zand die in de eindfase de beste kansen kreeg. Scoren lukte helaas niet meer.

P1050332Door het gelijke spel van Nuenen tegen MOC’17 (2-2) verandert er in de kop van de ranglijst niks. Nemelaer wint met 2-1 van Zeelandia Middelburg en neemt de koppositie over in de derde periode: 1 punt meer dan Sc ’t Zand.
We doen nog steeds mee voor de 3e periode of het overnemen van de periode van de kampioen. Een overwinning op Beerse Boys zondag a.s. helpt hier enorm bij. Kom dan ook weer de rood-witten aanmoedigen, zodat we een kers op de taart van dit mooie seizoen krijgen.

Verslag en foto's: Phons Stokkermans