Update: hervatten trainingen jeugd

Beste leden, trainers, vrijwilligers, ouders en sponsoren van Sc 't Zand,

In ons nieuwsbericht van donderdag 30 april informeerden wij jullie over het mogelijk hervatten van de trainingen voor de jeugd. De belangrijkste voorwaarde om weer te gaan trainen is dat er veilig getraind kan worden. Naleving van de Corona protocollen van de KNVB is daarbij essentieel.

Wij hebben een aantal voorwaarden opgesteld. Als aan deze voorwaarden wordt voldaan, vinden wij dat de trainingen hervat kunnen worden. Wij vragen aan iedereen om zich strikt aan deze voorwaarden te houden. Niet naleven hiervan betekent dat er niet getraind wordt.

 • De KNVB protocollen moeten door iedereen strikt nageleefd worden. Dit geldt dus voor spelers, ouders, trainers en andere betrokkenen. Iedereen moet zelf deze protocollen lezen en de maatregelen opvolgen. Neem contact op met een coördinator als er iets niet duidelijk is in de protocollen.
 • Op trainingstijden zijn er altijd voldoende coördinerende vrijwilligers. Zij leiden alles in goede banen.
 • Instructies van de coördinerende vrijwilligers worden altijd opgevolgd. Als je het niet eens bent met de instructies kan je dit achteraf bij het bestuur melden.
 • Spelers moeten zich voor de training aanmelden bij de trainer. De trainer geeft het aantal te verwachten spelers door aan de coördinerende vrijwilligers bij aankomst op de club.
 • Als spelers tijdens de training willen drinken moeten zij hun eigen drinken meenemen. Er mag niet van elkaars drinken gedronken worden.
 • Er mogen geen hesjes uitgewisseld worden.
 • Veters van de voetbalschoenen moeten goed gestrikt zijn.
 • Ouders moeten tijdens de training van hun kind telefonisch bereikbaar zijn. Het telefoonnummer moet bekend zijn bij de trainer.
 • De kantine en de kleedaccommodatie zijn dicht tijdens de training. Er kan geen gebruik worden gemaakt van de WC. Ga voor de training thuis naar de WC.
 • Spelers komen hoogstens 10 minuten voor aanvang van hun training op de club.
 • Als ouders hun kind afzetten, vertrekken de ouders meteen weer.

Wij verwachten dat met inachtneming van deze voorwaarden vanaf aanstaande donderdag 7 mei getraind kan worden. Dit geldt in eerste instantie voor kinderen tot en met 12 jaar. Voor kinderen van 13 tot en met 18 jaar richten wij ons op een startdatum van woensdag 13 mei. Voor deze leeftijdscategorie zullen nog extra voorwaarden gelden.

Een trainingsschema zal nog gepubliceerd worden. De trainingsavonden zijn dinsdag en donderdag. Elk team zal één keer per week trainen.

De coördinatoren vragen aan alle pupillentrainers om uiterlijk aanstaande zondag 3 mei te laten weten of hun team kan – en wil – trainen met inachtneming van de bovenstaande voorwaarden. Zonder akkoord wordt er door het betreffende team niet getraind.

Aanstaande maandag 4 mei nemen wij een definitief besluit over de start van trainingen op 7 mei, op basis van de aanmeldingen van trainers.

Wij hopen op begrip en medewerking van iedereen. Alleen dan kunnen we weer veilig onze geliefde sport uitoefenen.

Met sportieve groet,
Bestuur Sc 't Zand