Voetbal Academie Brabant

Rene Meulensteen  (Man. United) en Mark van de Sande (Voetbal Academie Tilburg)

Rene Meulensten (Man United) en Mark van de Sande (VAB)

Voetbal Academie Brabant weer van start bij SC ’t Zand

De afgelopen jaren zijn de belangen in het voetbal steeds groter geworden en daarmee het niet verliezen. Door het opwaarderen van de tactiek en meer accenten te leggen op de verdediging wordt het speelveld steeds kleiner gemaakt. Hierdoor dienen de balvaar- digheden en handelingssnelheid steeds groter te zijn. Het huidige voetbal verlangt multifunctionele spelers die beschikken over een goede conditie, technische vaardigheden, tactisch inzicht en een goede mentaliteit.

Wanneer je echter kijkt naar de spelers van wereldklasse zie je dat die naast deze onderdelen de 1 tegen 1 situatie kunnen domineren d.m.v. kappen, draaien, bewegingen en trucs zoals Cruyff, Maradonna, Ronaldo, van Persie en Messi. Zij maken het verschil doordat ze in balbezit de extra kwaliteit hebben om hun tegenstander te beheersen in de 1 tegen 1 situatie.

Voetbal Academie Brabant biedt spelers via een leerplan de mogelijkheid zich hierin spectaculair te verbeteren.
Ideaal aan dit leerplan is vooral dat geen enkele speler, ook niet de allerbeste “uitgeleerd” raakt. Vanaf de eerste training worden positieve gewoontevormingen, zoals sportiviteit, zelfdiscipline, zelfstandigheid en zelfinitiatief gekweekt. Ook de minderbegaafden kunnen succes aan de bal hebben waarbij wij hun met hart en ziel stimuleren. Hoe meer succes, des te meer plezier ze zullen beleven. Door hun verworven zelfvertrouwen zullen ook hun prestaties op school vooruit gaan!

Dit leerplan bewijst dat iedere normaal getalenteerde voetballer of keeper, met ambitie en een goede mentaliteit de technieken van deze topvoetballers kan leren, waardoor zij veel meer plezier en voldoening aan hun carrière beleven

Sinds de oprichting in 2008 heeft Voetbal Academie Brabant een naam verworven als voetbal opleider in de breedste zin van het woord. Onze focus ligt op trainen, begeleiden en beter maken van individuele spelers, maar ook teamplay en “in dienst” spelen maakt deel uit van ons veelomvattende leerplan.

René Meulensteenen zijn voetbalvisie staat garant voor succes. Dit heeft hij bewezen bij de grootste voetbalclub ter wereld Manchester United. Daarvoor heeft Sir Alex Ferguson hem destijds ook aangenomen. Zijn opleidings modellen zijn dan ook de basis bij Manchester United.

De afgelopen 10 jaar heeft René de voortgang gegarandeerd van wereldspelers (Ronaldo, Forlan, van Nistelrooy, Rooney, Giggs) en bovenal van jonge “coming” worlplayers (Welbeck, Cleverley, Smalling).
‘Het is eenvoudiger om met topvoetballers te werken die behept zijn met kwaliteiten dan met voetballers die deze gaven nog niet hebben’. Alle voetballers die door René zijn of worden getraind zijn vol lof over zijn aanpak ‘to become a better and bigger player’.

Zijn opleidingsmodel zit dusdanig knap in elkaar dat er voor iedere leeftijd, ieder niveau, iedere voetbal-organisatie en iedere trainer stapsgewijs winst valt te behalen.

Mondiaal zijn er twee voetbalvisies:
Over de hele wereld wordt gevoetbald met twee voetbalvisies. Die van de voetbalbonden en van René Meulensteen, gebaseerd op de initiatieven van Wiel Coerver. De ene visie is zo snel mogelijk de bal afgeven (overspelen, positiespel) en onze visie is om de kinderen eerst de baas te laten worden over de bal. Vervolgens aanleren om de 1 tegen 1 situatie te domineren middels diverse bewegingen. Alleen zo maak je het verschil op de veldenen ben je onderscheidend van de rest. Daarvoor ga je als echte voetballiefhebber naar het stadion…

Voetbal Academie Brabant werkt al heel lang samen met René Meulensteen en is volledig gecertificeerd. Binnenkort gaan we verder onder Voetbal Academie Nederland en zullen alle voetbalscholen die trainen volgens de visie van René Meulensteen onder deze naam vallen.

René Meulensteenen zijn unieke voetbalvisie en de expertise van Voetbal Academie Brabant heeft de afgelopen 16 jaar bewezen een combinatie van innovatie en succes te zijn. Onze Voetbalopleidingen, de Nederlandse Techniek Kampioenschappen en alle andere initiatieven zijn ieder jaar weer succesvolle projecten. Daarnaast gingen tientallen spelers naar Betaald Voetbal Organisaties en waren diverse spelers van ons Nederlands Techniek Kampioen.

Op vrijdag 12 september en zondag14 september zullen wij bij SC ’t Zand gaan starten met onze techniektrainingen. U kunt dus kiezen op welke dag U wilt meedoen!

Op zondag 31 augustus kunt U al kennismaken op onze Open Dag die wij houden bij SC ’t Zand van 10.00 uur tot 12.00 uur. Jullie kunnen dan kennismaken met onze techniektrainers en deelnemen aan een training. Dit is voor jongens en meisjes van 5 t/m 15 jaar. Iedereen is welkom bij ons, ongeacht niveau of club!

Meer weten?
Voor meer informatie en inschrijving kun je terecht bij:

Voetbal Academie Brabant

Mark van de Sande
06-81409638

www.voetbalacademiebrabant.nl
info@voetbalacademiebrabant.nl

Welkom op de officiele website van Sc 't Zand