16-01-2016 Sc ’t Zand C4 – Uno Animo C3 (3-4)(B)

Bekeravontuur voorbij

Vandaag stonden de 1/8 finales van het bekertoernooi op het programma. We hadden een thuiswedstrijd tegen Uno Animo C3 geloot. Dit team kwam net als ons in de afgelopen najaarscompetitie in de vijfde klasse uit. Op voorhand een tegenstander waar mogelijkheden lagen. Echter door een groot aantal afwezigen misten we maar liefst vier spelers. Afgelopen week konden we nog wel goede zaken op de transfermarkt doen. Met een bliksemtransfer werd Mohamed van Zigo overgenomen. Gelukkig dat Adam en Yassin ons team wilden helpen, waardoor we toch nog enkele wisselspelers hadden. Onder een gure wind trapten we om 12.45 uur af voor deze wedstrijd, met als inzet een plaats bij de laatste acht in het bekertoernooi.

De wedstrijd was slechts een paar minuten oud en we stonden al op een 1-0 voorsprong. Carlo gaf een goede steekpass op Yassin en ten koste van een corner kon het team uit Loon op Zand een achterstand op dat moment voorkomen. Luc nam de corner op maat en de bal kwam voor de voeten van Youri, die de 1-0 binnenschoot. Vijf minuten later was het echter al weer gelijk, toen de bal uit een corner niet goed door onze verdediging werd weggewerkt en Uno Animo de gelijkmaker wist te scoren, 1-1. Het spel golfde in die fase op en neer, beide teams waren aan elkaar gewaagd. Na goed opkomen van wederom Carlo bezorgde hij de bal bij Yassin, maar zijn schot werd geblokt. Uit de rebound schoot Mohamed de bal van afstand op doel, maar de keeper wist met een fraaie redding een treffer te voorkomen. Even later zorgde wederom een verdedigingsfout ervoor dat de gasten op een 1-2 voorsprong kwamen. De bal werd door het midden zo in de voeten van de tegenstander gespeeld. Sc ’t Zand C4 deed er alles aan om de achterstand ongedaan te maken, de tegenstander werd flink onder druk gezet. Maar een vrije trap van Youri ging net over, een schot van Adam werd door de keeper gekeerd en een vrije trap door Yassin genomen ging net naast het doel. Het leek wel of niets wilde lukken vandaag. Tot de 27e minuut. Onze nieuwste aanwinst Mohamed speelde zich handig vrij en plaatste de bal op Yassin. Deze draaide handig bij de tegenstander weg en schoot de bal bij de linkerpaal binnen, 2-2. Sem voorkwam even later met een prima redding een treffer, door de bal in de korte hoek weg te tikken, na een goed genomen vrije trap van Uno Animo. Op slag van rust had Sc ’t Zand C4 op voorsprong kunnen komen toen Danny de bal onderschepte en op Yassin speelde. Deze raakte de bal verkeerd, waardoor deze kans helaas verloren ging. Met een 2-2 tussenstand gingen we de rust in.

Na rust schoot Uno Animo uit de startblokken. Met een laag afstandsschot werd Sem in de linkerhoek verrast en keken we weer tegen een achterstand aan, 2-3. Even was ons team aangeslagen en Uno Animo leek de voorsprong zelfs uit te bouwen, maar door goed verdedigingswerk van Carlo werd dit voorkomen. Halverwege de tweede helft lag ons middenveld plotseling open, waar Uno Animo optimaal van profiteerde. Zo werd de 2-4 op het scorebord gebracht. Sc ’t Zand C4 stroopte de mouwen op en gaf zich niet zo maar gewonnen. Danny zette bij het uitverdedigen van onze tegenstander meteen druk en veroverde daardoor de bal. Zijn pass op Adam, belandde net naast het doel. Een minuut later legde de scheidsrechter de bal op de stip, nadat een speler van Uno Animo in het zestienmetergebied de bal met zijn handen aanraakte. Op de training was Sem degene die de meeste penalty’s had benut, dus hij mocht het veld oversteken om achter de bal te gaan staan. De keeper van Uno keerde het schot echter. Ook een kopbal van Husseyn ging net over de deklat. In de 23e minuut schoot Jeremy de bal op doel, maar deze miste snelheid en iedereen dacht dat dit een makkelijke prooi voor de keeper zou zijn. Er zat echter zoveel effect aan de bal dat deze door de benen van de keeper in het doel rolde, 3-4.

Ons team ging er vol voor en ging alles of niets spelen. Een verdediger werd opgeofferd om de druk nog meer te verhogen. Een schot van Youri ging maar net over. Vanwege opmerkingen op de leiding werd in slotfase nog een speler van Uno Animo naar de kant gestuurd. De spanning steeg ten top. In de laatste minuut had Carlo de gelijkmaker op zijn schoen, maar zijn schot miste net wat kracht, waardoor de keeper de bal kon pakken. Kort daarna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. We hebben gestreden en verloren, ook dat hoort bij (beker)voetbal. We strandden dus in de 1/8 finales. Ondanks een verlies toch een prima prestatie. Volgende week start de voorjaarscompetitie en gaan we er weer voor !