1975

12,5 jaar  bestaan, heerlijk feest

De veteranen openden zaterdag 26 april j.l. de festiviteiten om ons 12,5 jarig jubileum met een wedstrijd tegen de Anderlecht veteranen. Het werd een happening.

Terwijl de oudjes nog eens lieten zien dat een vos wel zijn haren, maar nooit zijn streken verliest, deelden de bestuursleden van de Anderlecht veteranen foto's van Anderlechts eerste, stickers, vaantjes uit die bij de talrijke toeschouwers en vooral bij de jeugdigen een gretige aftrek vonden.

Na de wedstrijd, die door de heer J. Raaijmakers werd geleid (en goed), een koffietafel in het wijkgebouw aan de Beneluxlaan. Daar sprak voorzitter B. van Bavel de aanwezigen toe en ook de voorzitter van Anderlecht kwam aan het woord. Hij dankte Sc 't Zand voor de geweldige ontvangst en nodigde onze veteranen uit om volgend jaar eens in Brussel te komen spelen.
De uitnodiging werd in dank aanvaard, waarna de feestavond in ons clubhuis werd voortgezet.

Veteranen12jaarbestaan

AnderlechtVaantjes

Staan v.l.n.r.
Jac. Coehorst, Jan van Beurden, Wil van Halteren, Peter van Beurden, ?, ?, Jo Oerlemans, ?, Ben Mols, Jan de Haas en Jo Beukman (leider)
Gehurkt  v.l.n.r.:
Frans van Laarhoven, . Pigmans, Dre Druijts, Pietje Bastings, Rudy Samallo, Sjef Wouters en ?

 

Ben Mols, Jan Smulders en Jan Raaymakers kijken toe hoe de aanvoerders van Sc 't Zand en Anderlecht de vaantjes wisselen.

AnderlechtTafelredeBernard

AnderlechtBestuur

Tafelrede van voorzitter Bernard van Bavel

Van links naar rechts: wedstrijdsecretaris Ad Bertens, Voorzitter  Benard van Bavel, Voorzitter veteranen Anderlecht en secretaris Jos Stokkermans.

Hoewel vooraf besproken was dat Anderlecht direct na de koffietafel weer naar Brussel zou vertrekken, schenen onze gasten het dermate in Tilburg naar hun zin te hebben, dat werd besloten om ook de feestavond een gedeelte mee te maken.

Om circa half negen was het sein voor vertrek van onze gasten daar. Ze hadden tenslotte nog "twee uur voor de boeg".
Onze veteranen zetten, na het afscheid, hun jubileumviering en ook de viering van hun eerste lustrum voort, tot in de kleine uurtjes.
Een fijne dag, waaraan de 4-0 nederlaag (bepaald geen schande tegen deze Anderlecht ploeg) geen enkele afbreuk kon doen.

De sportdag op 3 mei


Bijna 200 pupillen en junioren streden om de 27 prijzen die er te winnen waren.
Nadat de voorzitter van de feestcommissie, C. van Berkel, de dag had geopend en na enig zoeken de groepen waren gevormd, werd in uiterste concentratie geknokt om de punten in de behendigheidsproeven die door de heer Jozef van Esch uitstekend waren uitgezet.

Na 3 proeven was er een pauze waarin de jeugd gelegenheid kreeg om de ontvangen consumptiekaarten tegen frites, frikandel en frisdrank om te zetten. 

Daarna ging het weer verder, totdat alle proeven waren afgelegd, waarbij de leiders en spelleiders het laatste kwartiertje nog een nat pak opliepen, omdat het in Nederland nu eenmaal geen volle dag droog kan zijn. 

Daarna kwam de puntentelling, waarbij na ampele overwegingen de vooraf vastgestelde puntentoekenning werd gehandhaafd, ondanks de terechte opmerkingen van enkele leiders.

Voor enkele pechvogels die wat minder punten hadden dan de winnaars was er een troostprijs in de vorm van een shirt. Waardoor iedereen ongetwijfeld tevreden huiswaarts ging.

Het hoofdklasse toernooi van 4 mei

Wat minder sterk bezet, omdat nog door diverse clubs belangrijke competitiewedstrijden moesten worden gespeeld, maar daarom niet minder interessant werd het Hoofdklasse toernooi.

Nadat de opening was verricht en de voorzitter van de feestcommissie het deelnemende SVG. in de bloemen had gezet wegens het behaalde kampioenschap, begon de strijd tussen de ploegen van SVG, RKTVV, Rood Wit W., Baronie, Madese Boys en Sc 't Zand om de ereplaatsen.
Het zonnetje dat zich in de morgenuren nog had laten zien, moest gaandeweg ruimen voor enorme wolken, die ons evenzoveel regen brachten. Wat jammer was want droog weer had het allemaal nog gezelliger gemaakt.
Het spelpeil leed er geenszins onder, want er fris en kwalitatief goed voetbal gespeeld.
Het waren tenslotte de ploegen van RKTVV en Sc 't Zand die in de finale kwamen. Er moesten strafschoppen aan te pas komen om de beslissing te brengen. In de tweede serie strafschoppen werd RKTVV de winnaar, waarmee de ploeg wel kreeg wat het verdiende want in de finalewedstrijden hadden de gasten wat beter spel op het gras gelegd dan onze jongens.
SVG won de sportiviteitprijs terwijl er ook voor alle andere deelnemende verenigingen een beker, vaantje en jubieumstickers voor de spelers waren.
De Sandy Boys/Girls hadden in de pauze van het toernooi de toeschouwers met hun optreden een aangenaam tijdverdrijf bezorgd. Ondanks het matige weer een prachtig toernooi dat de juniorencommissie alleen maar complimenten opleverde.

Het bal bij Boerke Mutsaers

Een afgeladen grote zaal bij Boerke Mutsaers stond sowieso borg voor een succes. De feestcommissie, die later op de avond door voorzitter B. van Bavel in de bloemetjes werd gezet voor het uitstekende werk, had voor versiering van de zaal gezorgd en met de jeugdige muziek van de groep Chinchilla was het in een mum van tijd feesten geblazen.

De zes enige leden die de gehele twaalf-en-half jaar lid zijn geweest, Ad van Bavel, Ben Mols, Rinus van Tilburg, Jo Beukman, Bernard van Bavel en Jos Stokkermans kregen een tafelaansteker met inscriptie aangeboden.

De voorzitter van de Stichting Jeugdbelangen, de heer J. van Eijden, kwam met een geweldig cadeau voor de dag, namelijk een tafelvoetbalspel voor in ons clubhuis. Dat was nodig want we zullen het spel dat er nu staat moeten missen als Theo van Broekhoven geen beheerder meer zal zijn. Er waren nog meer giften waar onder van zustervereniging Sarto. Oude bekenden waren aanwezig in de personen van Frater Bernardo, helemaal uit Den Haag gekomen en Jo Schell, eerste voorzitter en oprichter van Sc 't Zand.

Verder werd de aanwezigheid van de heer G. Willemsen en echtgenote en die van de afvaardigingen van Sandy Boys, Sarto en Stichting Jeugdbelangen op prijs gesteld.

Er werd aan de inwendige mens gedacht met het verstrekken van bitterballen en slaatjes.
De loterij die tussendoor werd gehouden met uitstekende prijzen zoals een reistas, horloge en diverse flessen drank, werd ondermeer met de leuke trekking van het dus Wil van de Hout/Hans van Doremalen een succes.

De tijd vloog en het was zo half twee, het tijdstip dat met vrees tegemoet werd gezien omdat de band zou stoppen met spelen. Omdat echter niemand van huiswaarts gaan wilde weten werd het dansen voortgezet op stereo muziek. Waarmee het al met al wel half vier werd voor de laatste genodigden de jassen aantrokken.

Dat was het einde van een viering van het twaalf-en-een-half-jarig-jubileum dat nogal groots was opgezet, maar dat onzes inziens geheel aan de verwachtingen heeft voldaan.

Feit is dat de feestcommissie met dit werk een enorme ervaring heeft opgedaan die zeker van pas zal komen bij het zilveren jubileum en waarbij de minpuntjes die nu naar voren zijn gekomen, wat meer geperfectioneerd kunnen worden.

Bron: clubblad InteresZand, 4e jaargang nummer 37, d.d. 7 mei 1975.

 

 

Welkom op de officiele website van Sc 't Zand