1971/1972

1972kampioenS1metBestuur

Achterste rij:
Wim de Roy, Jan Aerts, Ad v.d. Heijden, Jac. Jongen, Frank Nanninck, Ton Paulissen, Jan Brouwers en Gabor Keresztes (trainer)
Middelste rij: 
Giel de Lange, Jan de Vries, Sjef van Iersel, Frans Bruurs, Rinus van Tilburg, Cees van Berkel jr., Cees van Berkel sr., Ko Verduin en Piet Broers.
Voorste rij (bestuur):
Ad Bertens, Jan Raaijmakers, Jos Stokkermans, Bernard van Bavel, Walter Sparidans en Jo Beukman.

Seizoen 1971/1972:Sc 't Zand kampioen 1e klasse Brabantse Bond

Tilburg, 1 mei 1972.
Sc 't Zand heeft zaterdagmiddag niet over belangstelling te klagen gehad. Tijdens een receptie, die plaatsvond in de Vredesparochie, Kwaadeindstraat, mochten de spelers en bestuur vele gelukwensen en attenties in ontvangst nemen.

Tot de gasten die de receptie bezochten waren onder andere de heer H. Colen, dicrecteur van de dienst Lichamelijke Opvoeding en Sport. Verder was er waar te nemen de nieuwe voorzitter van de Tilburgse Sportraad, de heer Van Dongen. Van de KNVB werden de felicitaties overhandigd door de heer G. Willemsen die ook de afdeling Brabantse Bond vertegenwoordigde en voorts waren er leden van de scheidsrechterscommissie.

Dat Sc 't Zand ook in Tilburg grote populariteit geniet, blijkt wel uit het feit, dat bijna alle Tilburgse voetbalverenigingen hun gelukwensen kwamen aanbieden. Ook waren er bestuursleden aanwezig van clubs uit de nabije omtrek zoals van: SAB, Groen Wit, PCP en Fortuna '65 uit Breda, RKSSS, GSBW, DVVC en Oisterwijk.

Van de Stichting Jeugdbelangen 't Zand II kreeg de nieuwe promovendus nog een bijzondere steun in de rug: het kreeg een cheque overhandigd ter waarde van fl. 2500,- voor aankleding van de nieuwe kantine.

De feestelijkheden werden besloten met een koffietafel voor het kampioensteam en het derde team dat eveneens kampioen wer, terwijl er 's avonds voor alle leden een balavond werd gehouden, die door pers- en propagandacommissie van Sc 't Zand was georganiseerd.

Bron: Nieuwsblad van het Zuiden.

De Eindstand:

Seizoen 1971/1972 1e klasse 102 afd. Noord Brabant

[table “” not found /]

Drie promoties in zes jaar

Tilburg 4, april
Sc 't Zand is opgricht op 1 november 1962. Zes jaar spelen de seniorenpas in KNVB verband. Gisteren werd de derde, en tot nu toe meest belangrijke promotie behaald, die naar de vierde klasse KNVB. Het clublokaal op sportcomplex Kraaivenstraat dat eerst volgende week een uitbreiding krijgt met 50 vierkante meter, was gisteren te klein om zoveel enthousiasme van 420 leden en de vele supporters te herbergen.
Het bestuur bestaat uit de volgende personen: Voorzitter B. van Bavel, secretaris A. Stokkermans, penningmeester W. Sparidans, A. Bertens, J. Beukman, J. Raaymakers en C. van Berkel.
Voorzitter B. van Bavel vertelt opgelucht, na in een uur tijd van de ene senstatie in de andere gevallen te zijn: "We danken het succes in de afgelopen tien jaar aan verschillende mensen en instanties. Bij voorbeeld de stichting Jeugdbelangen in 't Zand, waar we onder ressorteren. Bij grote investeringen helpen die ons steeds. Een natruulijke afdelingsvoorzitter G. Willemsen, die ons - onervaren als we waren - in de begin jaren coachte.
Natuurlijk de heren E. de Grood en A. Colen van de Gemeente. En nu ook de NSF, die ons met een bedrag van fl. 4000,- helpt ons clubhuis uit te bouwen.
Secretaris Stokkermans: "We hebben ook de tijd mee. veel aanwas van jeugd. 18 van onze 24 teams zijn jeugdelftallen. En natuurlijk een hard werken bestuur".

De man verantwoordelijk voor drie promoties in zes jaar tijd, is Gabor Keresztes, met drieenhalf jaar Willem II, een jaar LONGA en Wilhelmina op zijn actief. "Vadaag speelde mijn team echter onder zijn kunnen. Vooral de eerste helft waren de jongens hypernerveus. In de kleedkamer heb ik ze verteld dat ze met rustig spel nog gemakkelijk op 2-2 konde komen. Ik geloof dat we het in die tweede helft ook verdiend hebben." licht hij het spelverloop toe.

Bron: Nieuwsblad van het Zuiden.

Welkom op de officiele website van Sc 't Zand