11401383_634652110003881_1068394283177101739_n

Op 7 juni heeft ons 1e elftal historie geschreven. In het 52 jaar van haar bestaan promoveert Sc 't Zand voor de eerste keer naar de 1e klasse.
>>>Fotoalbum<<<

Competitie:
Na de tweede plaats van vorig seizoen waren de verwachtingen hoog gespannen. Het doel was duidelijk: kampioen worden.
De eerste periode was teleurstellend. Met slechts 2 overwinningen en 3 gelijke spelen eindigden we op de 8e plaats met 9 punten, 8 punten achter de winnaar van de 1e periode MOC '17.
De tweede periode werd goed gestart, maar door het slechte weer werden veel wedstrijden afgelast. De terugval betrof wedstrijden die meetelden voor de derde perioden. Bij de  inhaalwedstrijden voor de 2e periode stonden we er en op 16 april veroverden we voor de 7e keer in 10 jaar 2e klasse voetbal een periode. De 2e dus, met 20 punten uit 9 wedstrijden.
De derde periode was teleurstellend met 10 punten uit 9 wedstrijden.
Door deze resultaten eindigden we op de 5e plaats in de 2e Klasse E.
Stand 2E 20142015
Nacompetitie:
In de nacompetitie was ODC uit Boxtel, de winnaar van de 1e periode van de 2e klasse F de eerste tegenstander. In de thuiswedstrijd bleef het lang 0-0, maar in het laatste kwartier werd de druk op de Boxtelse defensie opgevoerd en stond er na 90 minuten 3-0 op het scorebord.
Een week later werd het in Boxtel toch nog billenknijpen. ODC heeft het seizoen thuis bijna geen wedstrijd verloren en ze zagen nog kansen. Met opportunistisch voetbal drukten ze ons in de verdediging. Het aantal doelpunten bleef echter op 2 steken, waardoor de rood witten in de finale tegen vv Heeswijk aan moest treden. Heeswijk, de nummer 2 van de 2e klasse F, schakelde in de 1e ronde verrassend, 1e klasser Desk uit.
In 1e wedstrijd, die wij wederom thuis speelden, stonden we na 30 minuten spelen al met 0-3 achter. Vlak voor rust maakten we de belangrijke aansluitingstreffen en door een goede tweede helft en het tonen van veerkracht konden we een verdiend gelijkspel uit de strijd slepen: 3-3.
promotie 1e klasse 0007Met een volle spelers en supporters bus trok het rood witte legioen op zondag 7 juni naar Heeswijk. Het was erg druk op sportpark Baledonk en gelukkig waren er veel Tilburgse supporters. Na 10 minuten spelen strafte de Heeswijkse aanval een foutje van onze verdediging genadeloos af: 1-0. Sc 't Zand speelde goed voetbal en kreeg veel kansen. Het geduld werd goed bewaard en de thuis ploeg werd kapot gespeeld. Het breekpunt in de wedstrijd was de tweede gele kaart van de nummer twee van Heeswijk. Kevin van Assouw werd even later in het strafschop gebied gevloerd en Daan van Hal benutte de strafschop zeer koelbloedig.
promotie 1e klasse 0078Na 90 minuten was het 1-1 en dus moest er verlengd worden.
De donder speeches van Gert-Jan Westerhout en Roderick van de Ham deden hun werk want in de 93e (Rens van den Hout) en 94e (Kevin van Assouw) minuut kon het rood witte legioen juichen. In de 2e helft van de blessuretijd maakte Kevin van Assouw zijn tweede van de dag: 1-4. De wedstrijd werd professioneel uitgespeeld en na 120 minuten klonk het bevrijdende eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter Roel van de Werff.