17-09-2016 Jong Brabant JO19-3 – Sc ’t Zand JO19-5 (0-4)

SC ´T ZAND J019-5 START MET EEN ZEGE BIJ DE 1STE COMPETITIEWEDSTRIJD.
jong brabant J019-3  –  sc ´t zand J019-5  0-4,
Vandaag de 1ste competitiewedstrijd van dit seizoen. Na de eerste 2 bekerwedstrijden met wisselend succes was ik benieuwd hoe we de competitie in zouden gaan.
We waren tot nu toe telkens de best spelende voetballende ploeg geweest. De temperatuur was een beetje gezakt. Al met al een heerlijke zaterdag om er eens lekker
naar een leuk potje voetbal te gaan kijken.
De 1ste helft.
De keeper van jong brabant bleek het grootste struikelblok van deze wedstrijd te worden.
Menig topbasketballer zal jaloers zijn geweest op zijn lengte. Hij zat er ook steeds met zijn grijphandjes bij.
Het werd een 1ste helft waarin zeer rommelig gevoetbald werd maar we zetten jong brabant goed onder druk.
Ik geloof niet dat ali ondanks zijn spierpijn van het schoolkamp er deze wedstrijd last van gehad heeft.
We waren de betere ploeg en kregen veel kansen maar hij wilde er niet in. Toch gingen met een voorsprong de rust in,
Een aanval op links kwam de bal bij Stijn,  die rick op zijn wenken bediende 0-1,
Dit was ook de ruststand
rust 0-1,
In de rust hebben we even de puntjes op de i gezet. We waren niet tevreden, er werd rommelig gespeeld, er moest meer rust in het team komen.
De 2de helft
de adviezen werden goed opgevolgd. Er was meer rust aan de bal en er werd meer rondgespeeld. Jong brabant kwam er eigenlijk niet meer uit.
De afwerking waar het de eerste 2 wedstrijden aan schortte was ook nu weer de spelbreker, maar de tegenstander zat er doorheen,
We waren gewoon te sterk. Doelpunten bleven dan ook niet uit. Rutger scoorde de 0-2 na een voorzet van Joep.
De 0-3 volgde kort daarop. Een mooie steekpass van rutger werd koelbloedig afgemaakt door Gijs 0-3,
De weerstand was gebroken. Ook het slotakkoord was voor ons Roy prikte de 0-4 erin na een voorzet van Gijs.
Een mooie zege, maar er zit meer in dit team. Meer overleg, coaching onder elkaar en er moet meer gevoetbald worden dan kunnen er leuke dingen ontstaan dit seizoen,