03-10-2015 SC ’t Zand E2 – vv Gilze E1 (1-3)

Competitie wedstrijd, SC ‘t zand E2 / Gilze E1

Op deze mooie zaterdagochtend stond onze vierde competitie wedstrijd als E2 op het programma.
Vandaag moesten we tegen Gilze E1, de voorlopige nummer 1.
Gezien de resultaten en onze vorige wedstrijd resultaten hadden we vandaag weinig te verliezen.

Nadat we om 8:00 ons verzameld hadden bij de kantine van Sc ’t Zand was het tijd om naar de kleedkamer te gaan om ons voor te bereiden op de wedstrijd. Na de warming-up begint om 8:45 uur de wedstrijd.

Vanaf het eerste moment is wel duidelijk dat Gilze maar voor 1 ding komt en dat is de winst, ze geven meteen vol gas.
Toch is er meteen een verschil waarneembaar met de voorgaande wedstrijden.
Onze jongens zijn scherp en gaan ook fel de duels in.
Geen walk-over in het begin van de wedstrijd door onze tegenstander. We hebben vandaag de goede spirit te pakken.
Het spel gaat beide kanten op, we spellen goed samen en hebben oog voor elkaar.
In de 5e minuut heeft Sem de bal en geeft een prachtige assist op Lucas die de bal simpel binnen schiet. Yes, we staan voor 1-0.
Het is een boeiende wedstrijd en het spel gaat over en weer met van beide kanten gevaarlijke kansen.
Soms hebben we het moeilijk met ons positie spel maar vandaag spellen we met pit.
We gaan de confrontatie aan met ons tegenstanders en proberen weinig ruimte weg te geven.

Het ziet er veelbelovend uit en we kunnen goed stand houden. Gilze heeft natuurlijk ook de kansen op een doelpunt maar wij hebben Luc, die zich vandaag weer uiterst nuttig maakt en goed staat te keepen.
In de 15e minuut heeft Lucas nog de kansen om te scoren maar deze inzet gaat net naast.
Niet veel laten probeert Sem het ook maar schiet recht op de keeper. Jammer jongens.
We gaan de rust in met een 1-0 voorsprong en een hele boeiende eerste helft.

In de rust worden nog de laatste aanwijzingen gegeven, en zijn er kansen om deze wedstrijd te kunnen winnen.

Helaas weet onze tegenstander van geen ophouden en blijft ons steeds onder druk zetten.
In de 3e minuut gaat de achterhoede in de fout en scoort Gilze de gelijkmaker 1-1.
We blijven goed voetballen maar zijn midden fel in de duels en dit zie je meteen in de kansen en de ruimte de Gilze krijgt om te voetballen. Ze worden steeds gevaarlijker zonder echt de overhand te krijgen maar we hebben meer moeite om het spel te maken.
In de 12e minuut scoort Gilze de 1-2 uit een moment dat we weer niet lekker op positie staan.
Verder merken we dat de spanningen toenemen en wordt de wedstrijd even gestaakt door de scheidsrechter. Na deze situatie gaan we verder met de wedstrijd en hopen we op de gelijkmaker.
We hebben wel mogelijkheden maar kunnen ze niet omzetten in echte kansen.
In de 17e minuut wordt een schot van Gilze van richting verandert en ligt Luc in de verkeerde hoek,
Mateo probeert hem nog tegen te houden maar dit lukt net niet. Een lullig (sorry voor het taal gebruik) doelpunt maar hij telt wel. De stand is 1-3 en dat is ook de eindstand.

Onze spelers hebben allemaal deze wedstrijd hun best gedaan. Wat een wereld van verschil met de wedstrijd tegen Audacia.
Als we zo blijven spellen en goed blijven trainen kunnen er mooie dingen gebeuren in de volgende wedstrijden. Keep this spirit boys.

Onze volgende wedstrijd is Za 10 oktober, 2015, dan staat de thuis wedstrijd tegen Sarto E2 om 8:45 uur te wachten.

Verslaggever: John Boeren