26-02-2016 RKVV Gesta C1 – Sc ’t Zand C4 (2-4)

Eerste punten zijn binnen

Vandaag stond het inhaalduel tegen RKVV Gesta C1 op het programma. Het speelveld in Galder lag er aanmerkelijk beter bij dan enkele weken toen het duel vanwege overvloedige regenval werd afgelast. Na een toeristische route van ruim 20 kilometer bereikten we Galder, een plaatsje dicht tegen de Belgische grens aan. We kregen bijna het idee dat we een interland gingen spelen! Net als afgelopen week waren we ook vandaag weer niet compleet, Dani was nog altijd ziek. Afgelopen week was er bijzonder goed getraind, na twee verliespartijen was dit ook hard nodig. Ook de druk op de trainers nam toe, er was dit kalenderjaar immers nog niet gewonnen.
Onder een stralende zon floot de scheidsrechter, die een opmerkelijke Belgische tongval had, voor het begin van de wedstrijd.

De thuisploeg die eerder in deze voorjaarscompetitie al wist te winnen van The Gunners, schoot voortvarend uit de startblokken. Het eerste schot op doel ging voorlangs en bij de tweede aanval moest onze keeper Fernando alle zeilen bijzetten om een doelpunt te voorkomen. Onze eerste kans kwam van de voeten van Denzel, maar zijn schot belandde op de paal, nadat de keeper hem goed naar de buitenkant van het veld had gedwongen. Na tien minuten keken we tegen een achterstand aan. In eerste instantie wist Fernando het schot met zijn handen nog te keren, maar in de rebound stond een aanvaller van Gesta helemaal vrij en kon daardoor zonder enige moeite de bal in het doel schieten, 1-0. Daar waar afgelopen week het hoofd in ons team naar beneden ging, bleven we nu strijden. Een schot van Denzel ging naast en uit een corner schoot Ali de bal richting de rechterkruising, maar met een goede redding wist de keeper het schot te keren. Aan de andere kant van het veld wist Fernando met een uitstekende redding de bal op de lijn te keren. Het wedstrijdbeeld was in deze fase van de wedstrijd helemaal open, het spel golfde op en neer. Mo schoot verrassend op doel, maar wederom was de keeper een sta in de weg. Met een prima dieptepass van Youri werd Denzel in de laatste minuten van de eerste helft de diepte in gestuurd en ditmaal was het wel raak, 1-1. Dit leek ook de ruststand te worden, maar het venijn zat in de staart. Een aanvaller van Gesta schoot de bal hard op doel en via de onderkant van de lat, stuiterde deze op de lijn terug in het veld. Snel werd het spel naar de andere kant van het veld verplaatst, waar Denzel in de rug van een verdediger richting het doel van Gesta liep. De verdediger wilde de bal op de keeper spelen, maar zag tot zijn schrik dat de bal langs de keeper in het doel verdween, 1-2. Een beter moment om te scoren is er niet. Met deze heerlijke voorsprong op zak, zochten we de kleedkamer op.

Na de nodige aanwijzingen in de rust was het al snel weer tijd voor de tweede helft. Terwijl de meeste van onze supporters nog aan de koffie stonden in het clubhuis, scoorde Denzel zijn tweede treffer van de dag. Met een fraaie lob over zijn directe tegenstander kwam hij oog in oog met de keeper te staan. Met een schuiver in de verre hoek, bracht hij de tussenstand vervolgens op 1-3. De weerstand van Gesta was gebroken, het was wachten op meer treffers van Sc ’t Zand. Denzel stuitte eerst nog op de keeper, maar Luc speelde drie, vier tegenstanders uit om vervolgens te scoren, 1-4. Daarna drukte de scheidsrechter zijn stempel op de wedstrijd. Lars Vink gaf in een duel een schouderduw aan zijn tegenstander, maar de scheidsrechter zag hier een overtreding in. Toen Lars vervolgens vroeg wat hij fout had gedaan, stuurde de scheidsrechter hem zonder pardon van het veld, vanwege opmerkingen op de leiding. Hierdoor moesten we met tien man verder en konden we minder druk op de tegenstander zetten. Toch slaagden we er nog in om gevaarlijk te worden. Een vrije trap van Youri, verdween laag over de grond richting de linkerhoek, maar de keeper wist de bal nog uit het doel te tikken. Fernando hield het team overeind door een hoge voorzet onschadelijk te maken. Daarna probeerde Mohamed het nog een keer, maar wederom liet de keeper zijn goede vorm zien. Het slotakkoord was voor de thuisploeg, de bal verdween in de rechterkruising, 2-4.

Ondanks de extra speeltijd die de scheidsrechter toekende, werd er niet meer gescoord. Onze eerste overwinning in de voorjaarscompetitie was een feit, proficiat jongens. Dik en dik verdiend. Met de twee nieuwe spelers erbij, gaan we elkaar steeds beter begrijpen. Nu zaak om de opgaande lijn vast te houden en volgende week proberen om ons puntenaantal te verdubbelen!