17-05-2016 SJOvvLBC MB1 – Sc’t Zand MB1 (0-4)

Dinsdag 17 mei

SJOvvLBC MB1  -  Sc’t Zand MB1 (Beker wedstrijd)

Vandaag stond dan eindelijk de uitgestelde bekerwedstrijd uit tegen SJO vv LBC op het programma. SJO was al 4x dit seizoen de tegenstander van de MB. 3x werd verloren en de laatste keer met 0 – 0 gelijk gespeeld. SJO is een fysiek sterke ploeg daar weten we inmiddels alles van.

Aangezien Rep op het verkeerde complex (in Oirschot) stond en de wedstrijd in Boxtel gespeeld werd, hebben we het verslag maar zelf voor onze rekening genomen, want Rep was waarschijnlijk in de “middle of nowhere” verdwaald.

De MB1 trad aan zonder Amy, Joyce (kiep) en Sterre, maar met de invallers van de c7m Anouk, Maud, Elina en Julia. Gezien de eerder ontmoetingen zou ons een zware wedstrijd wachten in Boxtel. Vanaf de aftrap zocht SJO de aanval, maar verder dan net over de middenlijn kwamen ze niet. Naar mate de wedstrijd vorderde, kreeg onze MB1 steeds meer grip op het spel en lieten zij zich niet meeslepen in het “fysieke”spel van SJO.

In de 20e minuut was het dan eindelijk raak. Lisanne was er als de kippe bij om een goede aanval te bekronen met een doelpunt 0 - 1. SJO had even geen antwoord op het spel van ’t Zand, want 4 minuten later was het Julia die een voorzet van Madelief fraai afrondde en de stand op 0 – 2 bracht. Het zand denderde door en in de 35e minuut werd na een vloeiende aanval de 0 – 3 gescoord. Mies was sterk binnen de 16 en was niet af te stoppen. Een heerlijk gevoel om met die stand de rust in te gaan.

In de rust werd weer energie getankt door de meiden. Bij aanvang van de 2e helft wisten we dat SJO er alles aan zou doen om in de wedstrijd te komen. We moesten de eerste 10 minuten ongeschonden door zien te komen om deze wedstrijd met een goed resultaat af te sluiten. ’t Zand liet zich niet van de wijs brengen en bleef geconcentreerd spelen. Janne, Sarene, Joyce en Anouk gaven weinig tot niets weg achterin. Op het middenveld heerste Maud. In de 64e minuut kwam er wat ruimte achter de verdediging van SJO omdat ze 1 op 1 gingen spelen. Dit werd op waarde geschat door Maud, die Madelief op avontuur stuurde. Madelief kwam oog in oog met de keepster van SJO en faalde niet. Zij scoorde de 0 – 4 en de wedstrijd zat op slot. SJO gaf gefrustreerd de strijd op. Mies werd uit de wedstrijd geschopt en zelfs dat hielp SJO niet over het dode punt heen.

Een knappe prestatie van de speelsters die vandaag aan de aftrap stonden, gezien de eerder uitslagen tegen SJO. Nu is het afwachten wie in de halve finale de tegenstander wordt. Deze komt uit de ploegen Papendrecht MB1, Smerdiek MB1 en Bergeijk MB1.