23-08-2015 Sc ’t Zand VR4 – Sarto VR1 (Beker) (22-0)

Na een lange zomerstop, korte voorbereiding (1 ½ training) mocht VR 4 in een nieuwe samenstelling aantreden voor de beker tegen Sarto VR 1.
6 spelers van Vr 4 waren gestopt of zochten hun heil elders (lees vv Dongen).
Vr 4 bleef met 10 spelers achter, maar kreeg aanvulling uit het talententeam van de MB1. Voor de trainers een taak om hier weer een voetballend team van te maken.

Ondanks een korte voorbereiding en vakantie van een aantal speelsters stonden er 13 gemotiveerde “DAMES” (het zijn geen meisjes meer) aan de aftrap vandaag. Van de 13 speelsters was Deveney na 2 jaar afwezigheid weer van de partij. Ook Kelly mocht na 15 maanden blessureleed haar opwachting maken.

Na een lekkere warming-up op veld 3 werd uiteindelijk om 12.00 uur afgetrapt.
’t Zand zocht meteen de aanval en dat resulteerde al vroeg in de wedstrijd op een 1 – 0 voorsprong door Indy, die goed weggestuurd werd door Diana en beheerst afrondde. Helaas was deze inspanning voor Indy te veel, want zij moest na 5 minuten geblesseerd het veld verlaten. Zo werd de spoeling mbt het wisselen ook dunner. Maar, onze gelegenheidsaanvoerder Anouk, nam het team op sleeptouw. In het verloop van de wedstrijd vertolkte zij een hoofdrol. Of het door de aanvoerdersband kwam of iets anders, alleen Anouk weet het antwoord.

Om alle doelpuntenmakers met welke minuut te benoemen, dan zou het wel een erg lang verslag worden. De eindstand werd uiteindelijk 22 – 0 voor ’t Zand.

In de loop van de wedstrijd werd er ook veelvuldig gewisseld van positie, om de trainers een inzicht te geven wie waar en op welke positie kan spelen.

Terugkomend op Anouk, zij was betrokken bij 10 doelpunten. Zelf scoorde zij 6x, waarvan 1x uit een penalty en 4x stelde zij een medespeelster in staat om te scoren. Diana deed het net andersom. Zij scoorde 4x en stelde 6x een medespeelster in staat om te scoren. Daarnaast was Roos 3x trefzeker en ook met 3 assists had zij een aandeel in de monsterscore. Roos scoorde 3x in een wedstrijd (voor Roos uniek), maar deze keer ook zelf afgedwongen. Toppie Roos!!!. Verder scoorde Amy 2x (na een droom van Hennie met Amy in de spits), Libby 4x en Claudia 3x als rechtermiddenvelder..

Het is te vroeg om hier iets zinnigs over te zeggen. Maar de belangrijkste winst van vandaag is niet de 22 – 0. Maar de team spirit, die liet zien dat de speelsters ook oog hadden voor elkaar. De belangrijkste winst was de team prestatie.
Uiteraard hebben we nog een weg te gaan en zijn er spelsituaties voor verbetering vatbaar.

Deze week weer lekker trainen en a.s. zondag 10.00 uur uit tegen DVVC uit Dongen moeten we er weer staan.

Staf VR4