11-03-2017 Sc ’t Zand MO19-1 – vv Tricht (6-1)

Zaterdag 11 maart

Sc ’t Zand MO19-1  -   vv Tricht

Vandaag stond voor ’t Zand een nieuwe tegenstander op de competitieronde. Namelijk vv Tricht.

In de voorbeschouwing had ik van het trainers duo Michelle & Hennie begrepen dat zij vorige week Ticht al aan het werk hebben gezien tegen een Andere tegenstander uit de poule, DBS uit Eindhoven. Er werd een uitgebreide analyse van die wedstrijd gemaakt en ’t Zand had haar strijdplan klaar. Tricht stond na 2 wedstrijden met 6 punten boven aan de ranglijst, maar vandaag zou SC ’t Zand daar verandering in willen aanbrengen.

‘t Zand trad aan zonder de geblesseerde Milou en de afwezige Annemay, maar met invalkeepster Dionne van de JO15-9M.

Om half 3 werd er afgetrapt en zocht ‘t Zand meteen de aanval. Tricht wist zich geen raad met het combinatiespel van de rood/witte. ’t Zand kwam al voetballend steeds dichter in de buurt van het doel van de tegenstander en dat resulteerde in de 14e minuut in de 1 – 0 voorsprong voor ’t Zand. Nina was te snel voor de verdediging van Tricht en bood Julie een niet te missen kans. Julia was scherp en scoorde beheerst. 4 minuten later liet Julia de gehele verdediging van Tricht haar hielen zien en stelde Lisanne in staat om de 2 – 0 te scoren. Lisanne faalde niet en scoorde op fraaie wijze de 2 – 0. Tricht gooide achterin de deur naar het doel dicht, maar gevaarlijk werden ze niet. ’t Zand zocht opnieuw naar een opening, maar miste scherpte voor de goal. Het resultaat was dan ook een

2 – 0 ruststand en de gelegenheid voor het trainersduo om de groep weer op scherp te zetten.

Dat bleek in de 2e helft aardig gelukt. De 2e helft was 2 minuten oud toen Noortje op avonduur ging in het strafschop gebied van Tricht. Maar in het zicht van het doel belandde zij pardoes tussen de rubberkorrels die op het kunstgras lagen. Echter ging dit niet op vrijwillige basis en was een strafschop een feit.  Joyce mocht dit buitenkansje nemen en faalde niet. Zij scoorde onhoudbaar vanaf 11 meter de 3 – 0. Daarna kwam er veel ruimte op het veld en combineerde ’t Zand naar een volgend doelpunt. En die viel ook. In de 57e minuut was Julia wederom ongrijpbaar voor de verdedigers van Tricht. Op aangeven van Noortjes scoorde zij beheerst de 4 – 0. Weer 4 minuten later was het Noortje die haar voetbalkunsten tentoonspreidde. Zij zette iedereen binnen de 16 meter op het verkeerde been en soleerde zo naar de dikverdiende 5 – 0. In de 76 minuut Werd weer een aanval uit het boekje op de mat uitgevoerd. Deze keer waren Madelief en Noortje de hoofdrolspelers. Op aangeven van Madelief mocht Noortje de 6 – 0 binnen schieten en bekroonde op deze manier een puik optreden. In de 84e minuut deed Tricht nog wat terug. Zij beschikken namelijk wel over een supersnelle speler die volgens mij nog sneller is dan Speedy Gonzales. Zij stuurde de aanvoerde met een diepe bal naar de achterlijn. De aanvoerster wilde een voorzet geven vanaf de achterlijn, maar tot ieders verbazing belande de bal aan de binnenkant van de 2e paal en verdween pardoes in het doel achter Dionne. Dat was ook het enige wapenfeit wat Tricht hier tegenover kon stellen. Al met al een verdiende overwinning, maar met wat meer overleg en scherpte voor de goal, hadden dubbele cijfers op het scorebord kunnen staan. Woensdag wacht eerst nog een bekerwedstrijd thuis tegen Gilze, om zaterdag weer af te reizen naar Oirschot waar SJO vv LBC de tegenstander is. Vorig jaar werd nog 4x verloren van deze tegenstander, maar in de kwarfinale van de beker werd SJO met 4 – 0 van de mat gevoetbald. Daarna wacht op 25 maart de kraker tussen Sc ’t Zand  (Michelle & Bassie) en Achilles Veen van Eric (Adriaantje).