25-03-2017 Sc ’t Zand MO19-1 – Achilles Veen MO-19-1 (5-3)

Zaterdag 25 maart

Sc ’t Zand MO19-1  -   Achilles Veen MO-19-1

Eindelijk werd dan de wedstrijd gespeeld waar geheel Tilburg en Veen naar toe leefde. Achilles kwam op bezoek als trotse koploper in de poule naar Tilburg. Ik ging een lekker bakkie koffie scoren in de kantine van ’t Zand en proefde een leuke stemming. De trots van de meiden afdeling speelde tegen het hoger aangeslagen Achilles Veen van trainer Eric (Adriaantje). Eric heeft het voetbal in Veen weer tot leven gebracht. Het oude vertrouwde “kick and rush” werd ingeruild voor het combinatievoetbal.  Ik sprak kort voor de wedstrijd met beide trainers. Er zat een gezonde spanning op beide teams, die vooral niet wilde verliezen en zouden strijden voor de koppositie. Dat beloofde dus een aansprekende wedstrijd te gaan worden.

1430 uur werd er op het kunstgras van ’t Zand afgetrapt onder leiding van een vrouwelijke scheidsrechter. (die een goede wedstrijd floot). In het begin was het even aftasten van beide ploegen. ’t  Zand trok de wedstrijd naar zich toe en zette Achilles vast op eigen helft. Na wat spelde prikjes was het in de 7e minuut toch raak. Lisanne speelde zich knap vrij en bediende Madelief op maat. Madelief twijfelde niet en scoorde beheerst de 1 – 0. ’t Zand drukte door en dat resulteerde 3 minuten later in de 2 – 0. Nu was het Noortje die Lisanne de diepte instuurde. Lisanne deed wat ze dit seizoen al vaker deed, zij scoorde beheerst met buitenkant voet en liet keepster Noa van Achilles kansloos. Er werd in hoog tempo gespeeld. Het Zand was nadrukkelijk op zoek naar de 3e treffer. Na ongeveer 25 minuten spelen, herpakte Achilles zich en zakte het bij ’t Zand een beetje in. Achilles werd sterker en drukte ’t Zand steeds verder terug. In de 30e minuut was het dan toch raak voor Achilles. Linde scoorde fraai de aansluitingstreffer en liet Dionne kansloos op het afstandschot 2 - 1. In de 43e minuut gaf ’t Zand een corner weg. De bal werd goed voorgeslingerd door Shanna

( Achilles). Iedereen van ’t Zand stond er bij en keer er naar, maar iemand van Achilles zette haar voet wel tegen de bal en kwam de gelijkmaker 2 – 2 terecht op het scorebord, waarna beide teams de kleedkamer opzochten voor de welverdiende rust.

Ik was benieuwd hoe de dames van ’t Zand de rust waren doorgekomen en welke tactische tips ze hadden meegekregen van hun coaches. Ondanks alle goede bedoelingen was het in de 60e minuut wederom raak voor Achilles en scoorde Shanna prachtig in de kruising van de korte hoek de 2 - 3. Ondanks dat de bal een beetje gedragen werd door de wind, was het een prachtige treffer. ’t Zand besefte dat de mouwen opgestroopt moesten worden, om nog een goed resultaat te behalen. Gelukkig beschikt ’t Zand over de pijlsnelle Jullia, die sneller is als het geluid. Zij had zich het eerste uur een beetje gespaard en spaarde haar energie voor het laatste half uur. ’t Zand bouwde een slotoffensief op en Achilles moest steeds verder terug. Romy (Achilles) moest telkenmale achter die dekselse Julia aanrennen. Zij zal Julia alleen nog maar herkennen aan de onderkant van haar schoenzolen. In de 65e minuut was het Lisanne die Julia op avontuur stuurde. Julia was onhoudbaar voor de gehele defensie van Achilles en ronde met een fraaie solo schitterend de gelijkmaker af

3 – 3.’t Zand bleef de druk op Achilles houden. In de 84e minuut moest Achilles een corner weggeven.  De coach van ’t Zand stuurde Senna op het juiste moment naar de 2e paal en de achterlijn. Senna deed wat ze moest doen en kon zodoende ongehinderd de 4 – 3 aantekenen.

Achilles Veen was moegestreden en moest nog eenmaal lijdzaam toezien hoe Julia op avontuur ging.

Julia was een ware plaag voor de verdediging van Achilles. In de 87e minuut stelde zij met wederom een mooie solo de zege veilig en stond het scorebord op 5 – 3 voor ’t Zand.

In de perskamer was het een drukte van jewelste. De aanwezige pers wilde beide coaches horen over het wedstrijd verloop.  Iedereen gunde Achilles wel een gelijkspel, wat zeker ook verdiend was.

Maar ’t Zand heeft wel die dekselse Julia, die al in eerdere wedstrijden (oa Baronie uit) niet met een gelijkspel  tevreden was. Het was geen fraaie wedstrijd, maar wel een zeer spannende wedstrijd met een toch wel bizar score verloop. Na de persconferentie werd onder het genot van een traditioneel broodje bal en de nodige biertjes nog nagekakeld over de wedstrijd. Volgende week moet ’t Zand naar DBS in Eindhoven. Ik ben er weer bij, U ook???

Rep de Reporter.