Sc ’t Zand verliest van titelkandidaat

[wppa type=”slide” album=”5″ align=”center”]Any comment[/wppa]

Op 2 oktober stond de 1e thuiswedstrijd in de 1e klasse C van het nieuwe seizoen op het programma. De tegenstander was het uit de hoofdklasse gedegradeerde DESO uit Oss. Vorige week gaf technisch manager in het Brabants Dagblad de ambities van DESO duidelijk weer: zo snel mogelijk terugkeren naar de Hoofdklasse.

Voor de ploeg van trainer/coach Tom Heijkoop was het de 1e krachtmeting van dit seizoen. Bij het strikken van zijn schoenen, vlak voor aanvang van de wedstrijd schoot het bij aanvoerder Mickey van Hooft in zijn rug. Hals over koop moest Tom Heijkoop zijn basisopstelling veranderen.

Het strijdplan bleef ongewijzigd en vanaf het begin werden de bezoekers onder druk gezet. De roodwitten speelden in een hoog baltempo en legden mooie combinaties op de mat. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en het publiek werd een wedstrijd van top 1e klasse niveau voorgeschoteld.
Echte kansen waren er voor beide ploegen niet waardoor bij rust nog steeds 0-0 op het scorebord stond.

Na de thee kwam “Door Eendracht Sterk Oss” fel uit de startblokken. De rollen waren omgedraaid en Sc ’t Zand werd onder druk gezet. Bij een uittrap van Wouter won Michael Boelen het duel met de laatste man van DESO, werd aan zijn shirtje vastgehouden, maar kreeg in scoringspositie een vrije trap tegen.
In de 56e minuut, kopte spits Jeroen Schoonhoven de bal uit een corner snoeihard tegen de touwen. Hij kwam knap voor zijn man en liet Wouter Kogels kansloos: 0-1.
Vijf minuten later werd een aanval van Sc ’t Zand onderschept en in een snel omschakelmoment ging spits Jeroen Schoonhoven in buitenspelpositie achter de bal aan en hij scoorde beheerst de 0-2.
Zeer opvallend is het feit dat scheidsrechter Mandemakers het vlagsignaal van zijn assistent negeerde. Hij keurde, zonder zijn assistent te raadplegen, het doelpunt goed, terwijl hij in een veel minder goede positie stond.
Dit leidde tot frustratie bij een aantal spelers van Sc ’t Zand, waardoor zijn via commentaar op de leiding geel kregen. Onnodige kaarten, die de ploeg in de loop van de competitie op kunnen breken.

Sc ’t Zand probeerde de aansluitingstreffer te maken. Het inspelen van de bal werd steeds onnauwkeuriger. De goede verdediging van DESO hield stand. De roodwitten hebben hard gewerkt, een zeer goede 1e en mindere 2e helft gespeeld. We hebben van een kampioenkandidaat verloren en kunnen moed putten uit de getoonde strijdlust en spel.

Opstelling Sc ’t Zand

Wouter Kogels, Jefferson Miquel Vegas Morales, Rico Geeroms,  Rick de Kok, Wilbert Hack, Matthew Wanner, Rudy Pelhan( 70' Tresor Mbiavanga), Matthew Wanner, Armin Alibasic, Jordy van der Minne, Yannick Burleson, Michael Boelen.

Gele Kaarten:

Jefferson Miquel Vegas Morales, Jordy van der Minne en Yannick Burleson.

In de Pers:

Verslag Brabants Dagblad

De wedstrijd Nemelaer - Gestel is in de 67' bij een stand van 3-1 gestaakt.

 

 

Verslag: Phons Stokkermans
Foto's: Harry Roestenburg en Phons Stokkermans