Heren 1 verliest terecht van HVCH

De topper in de 1e klasse tussen HVCH (nr 5) en Sc ’t Zand (nr 2) werd verdiend door de thuisploeg gewonnen. Meer beleving, meer fysieke kracht en een meester in het benutten van fouten van de tegenstander en combinatievoetbal, maakten het verschil.

Al na 4 minuten keken de rood-witten tegen een 1-0 achterstand aan. Onze verdediging had geen vat op het spel van de tegenstander. We herpakten ons maar de kansen die we kregen werden door de arbitrage, al dan niet terecht op ad vies van de clubgrensrechter, afgefloten.

P1040703HVCH legde een mooie pot voetbal op de moeilijk bespeelbare grasmat. Onze jongens hadden hier duidelijk veel meer moeite mee dan de gastheer. In de 23’ werd het door een fantastisch afstandsschot 2-0 voor HVCH, een stand die gezien het spelbeeld terecht was.

In de tweede helft kwamen Tom van Boekel en Michael Boelen in het veld voor Rens van den Hout en Kevin van der Kaaij. Trainer Jeroen van Bezouwen probeerde met deze tactische wissel meer grip op het spel te krijgen. Dit leek te lukken maar in de 48’ werd een persoonlijke fout op ons middelveld hard afgestraft. In eerste instantie wist Wouter Kogels de inzet nog te keren, maar in de rebound was hij kansloos: 3-0.

P1040704Toen was duidelijk dat punten pakken in deze wedstrijd een ‘mission impossible’ was. Het positieve is dat onze ploeg bleef knokken, maar de aansluitingstreffer bleef uit. Vlak voor tijd (84’) legde HVCH nog een prachtig combinatie op de mat. Hier had onze verdediging geen antwoord op en Wouter Kogels was kansloos: 4-0

De conclusie is dat we vandaag terecht van een ‘voetbalmachine’ hebben verloren. Het is jammer dat we de laatste wedstrijd van de 1e competitiehelft deze domper te verwerken krijgen. Desondanks kunnen spelers en staf trots zijn, Met 23 punten uit 13 wedstrijden staan we in de top 4 van de 1e klasse,  Een formidabele prestatie!

We gaan de winterstop in en op 24 januari 2016  is koploper Nuenen de tegenstander.  Dan staan we er gewoon weer en nemen we revanche op de 0-2 thuisnederlaag. Toch?

Verslag en foto's: Phons Stokkermans