Aftrapweekend positief voetbalklimaat bij Sc ’t Zand

Op 22 en 23 september aftrapweekend Positief Voetbalklimaat Tilburg bij voetbalvereniging SC ‘t Zand

In het weekend van 22 en 23 september wordt voor de vijfde keer het aftrapweekend Positief Voetbalklimaat Tilburg georganiseerd. Tijdens dit weekend zullen wij SC ‘t Zand, diverse activiteiten organiseren waarbij sportiviteit en respect centraal staan.

We steken dit jaar in op de verantwoordelijkheid van het individu om een Positief Voetbalklimaat te creëren. Iedereen die betrokken is bij het voetbal in Tilburg, van speler tot supporter, kan persoonlijk bijdragen aan een Positief Voetbalklimaat en ervoor zorgen dat (hun) kinderen, de jeugd, maar ook volwassen plezier beleven aan het voetbalspelletje. De activiteiten zullen hier ook op inspelen: Een aantal voorbeelden van hoe dit tot uiting komt tijdens het aftrapweekend zijn:

  1. Welkom heten van de tegenstanders/supporters.
  2. Iedereen schudt elkaar de hand voor de wedstrijd (niet alleen spelers, maar ook trainers/begeleiders en ouders/supporters)
  3. De aanvoerders van de oudere jeugdteams overhandigen de aanvoerder van de tegenstander een "respect" aanvoerdersband
  4. Voor de jongste jeugd wordt na elke wedstrijd een erehaag gevormd door de ouders van beide teams
  5. De jeugdteams worden samen met hun ouders uitgenodigd om op zondag de wedstrijd van het 1ste elftal bij te wonen.

 

Achtergronden
In 2013 hebben wij een convenant getekend met het project Positief Voetbalklimaat Tilburg. Sindsdien houden wij als vereniging ons extra bezig met positiviteit, sportiviteit en respect op de voetbalvelden. We werken samen met de andere voetbalverenigingen die ook het convenant hebben ondertekend. Dankzij deze samenwerking helpen we elkaar als verenigingen met het creëren van een Positief Voetbalklimaat in Tilburg.