Degelijk Sc ’t Zand wint van Best Vooruit

De laatste keer dat Best Vooruit een bezoek aan Sportpark Bijstervelden bracht, was in de nacompetitie van het seizoen 2005/2006. De trots van Best won toen met 1-2 en promoveerde mede door dit resultaat naar de 1e klasse.

[wppa type=”slide” album=”30″ align=”center”]Any comment[/wppa]

Zonder Mickey, Rico en Mike  die een wedstrijd geschorst zijn en de langdurig geblesseerden Michael en Armin, trad Sc ’t Zand aan tegen nummer 6 Best Vooruit dat 3 punten meer had dan de gastheren. Sc ’t Zand, dat zich vorige week verzekerde van nog een seizoen in de 1e klasse, begon goed aan de wedstrijd en speelde verzorgd voetbal. Best Vooruit liet zich terugzakken tot halverwege hun eigen helft, waardoor het speelveld klein was.
Sc ’t Zand had het meeste balbezit en dit werd beloond toen Rudy in de 26e minuut een vrije trap hard in het doel schoot.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=z-sJEt3hO8I[/embedyt]

Hierna ging het spel op en neer en werden er weinig kansen gecreëerd. Na de rust zette Best Vooruit meer druk. Ze waren duidelijk op zoek naar de gelijkmaker. In een snelle omschakeling werd Rick op rechts weggestuurd. Hij gaf een perfecte assist en Danny kreeg loon naar werken. Hij kwam knap voor zijn tegenstander en schoot de bal in de lange hoek. Een typische spitsengoal.
Best Vooruit deed er nog een tandje bij en werd een paar keer gevaarlijk. Sluitpost Wouter wist echter met een paar knappe reddingen de nul te houden.
Sc ’t Zand speelde goed in de organisatie, was een team en toonde vechtlust. Daarom is deze overwinning meer dan verdiend.

Na afloop van de wedstrijd genoten spelers en begeleiders van een heerlijke barbecue. In een korte toespraak nam onze voorzitter Toon de Kroon afscheid van Rico en Yannick die volgend seizoenzoen hun geluk elders gaan beproeven. Als herinnering kregen beide spelers een clubshirt.
Ook werd afscheid genomen van assistent trainer/coach Rob van Belkom die volgend seizoen hoofdtrainer van Nevelo wordt.
Wij wensen Rico, Yannick en Rob veel succes toe.

Volgende week wordt alweer de laatste wedstrijd in deze competitie gespeeld. Sc ’t Zand vocht tot vorige week voor lijfsbehoud. Door in de laatste 4 wedstrijden 10 punten te behalen doen de rood-witten nog mee in de strijd om de 2e periodetitel.
TOP heeft 19 punten en Nemelaer, Oirschot Vooruit, Rood-Wit W en Sc ’t Zand hebben er 18.
In de wedstrijden Oirschot V. - TOP, Nemelaer - Sc ’t Zand en FC Tilburg - Rood-Wit W wordt beslist wie de 2e periodetitel pakt.
Sc 't Zand  heeft het niet in eigen hand, maar in voetbal is alles mogelijk.

De 1e periodetitel is gewonnen door AWC dat zich sinds gisteren kampioen van de 1e klasse C mag noemen.
De 1e en 3e periode gaan naar de ploegen die het hoogst eindigen en nog geen prijs hebben gewonnen. HVCH en TOP hebben hiervoor de beste papieren maar ook Rood-Wit W en Nemelaer kunnen deze periode nog winnen.

FC Tilburg en Alverna spelen zondag om de play offs voor degradatie te ontlopen. Door een beter doelsaldo heeft Alverna de betere papieren.

Op de laatste speeldag is in de competitie waarin iedereen van iedereen kan winnen nog van alles mogelijk. Rond 16.30 uur zal bekend zijn welke ploegen in de nacompetities gaan spelen.
Kom op 27 mei de rood-witten  aanmoedigen. Misschien kan er na afloop een feestje gebouwd worden.

Opstelling Sc 't Zand

Wouter Kogels, Stijn Mathijsen (62’ Brent Kros), Mohammed  Chahid, Rick de Kok, Rudy Pelhan, Marco de Liefde, Wilbert Hack, Yannick Burleson (82’ Mickey van Boxtel), Jordy van der Minne , Danny van de Lisdonk en Steven van Riel (77’ Tresor Mbiavanga)

Gele kaarten

Mickey van Boxtel

In de Pers

Verslag Brabants Dagblad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verslag en  foto's: Phons Stokkermans
Video: Harry Roestenburg