Hondentraining op ’t Zand.

Op woensdag 22 april zal er vanaf 19:00 op het hoofdveld worden getraind door een aantal hondengeleiders ter voorbereiding op het Wereld Kampioenschap africhting voor de Dobermann wat op 15 t/m 17 mei wordt gehouden in Zweden. Deze internationale wedstrijd vindt plaats in een voetbal stadion dus vandaar dat wij SC ’t Zand dankbaar zijn om hun accommodatie beschikbaar te stellen zodat we ons goed kunnen voorbereiden op de situatie in Zweden. Op deze avond zal door de geleiders worden getraind op appel (gehoorzaamheid) en het voor het publiek altijd spectaculaire pakwerk.

Voetbalclub, kinderen, honden en pakwerk is dat wel verantwoord? Ja, de honden welke worden ingezet zullen allen oog hebben voor hun baas en de pakwerker. Indien iedereen maar net zoals bij een wedstrijd van het eerste team achter de omheining blijft of op de tribune plaatsneemt. Omdat in Zweden het publiek in grote aantallen aanwezig is zou het fijn zijn dat op deze avond de tribune is gevuld bij SC ’t Zand.

Er wordt getraind volgens het IPO programma waarbij zaken als vrij volgen, apporteren, zit-, sta en af oefening zullen worden uitgevoerd tijdens het appel. Hierna zal het pakwerk plaatsvinden waarbij zaken als “overval op de hond”, “vlucht van de pakwerker” en “afstand stellen” worden geoefend.

Patrick Voermans
Trainer B6