Hoogland VR1 – Sc ’t Zand VR1 (0-2)

30 aug. 2020 13.00u

Na een busreis van anderhalfuur kwamen onze dames aan te Soest. Een regenachtige warming up was de voorbode voor een wedstrijd vol druppels.
Vv Hoogland begon fel aan de wedstrijd en de eerste grote kans was dan ook na 7 minuten spelen voor de spits van de thuisploeg. Zij wurmde zich langs de 2 centrale verdedigers van
Sc 't Zand maar haar een-op-een actie belandde, mede door goed uitkomen van de Tilburgse keepster, naast de paal.
Sc 't Zand groeide wat meer in de wedstrijd, werd wat brutaler en het hoge druk zetten werd in de 17e minuut beloond met een grote kans. Een paniek-pass van de keepster richting
linksback werd onderschept door Noor, die direct de bal inleverde bij Meis. Zij had maar één controle nodig om een loeiend schot richting de kruising te lanceren, helaas kwam de bal via
de binnenkant van de paal terug het veld in. Dit leidde direct tot een counter aan de andere kant, waar een tweede grote kans van de doorgebroken spits van Hoogland via de voet van
de wederom goed uitgekomen Maaike om zee werd gebracht.
De rest van de eerst helft leverde weinig spannende momenten op. Pas in de 37e minuut leefde het Zand weer even op. Femke werd net iets buiten de 16 meter gestopt. Helaas was
de daaruit volgende vrije trap, door haar genomen, niet doeltreffend. Een herkansing kwam twee minuten later met wederom een vrije trap rondom de 16 meter. Kimberley zag haar
inzet helaas in de handen van de keepster belanden.

In de tweede helft kreeg het Zand wat meer overwicht. Dit resulteerde in de 52e minuut dan ook in een fraai Tilburgs doelpunt. Een afgemeten balletje van Femke op Suze, die vervolgens makkelijk wegdraait bij haar tegenstandster en beheerst afwerkt in de linkerhoek.
Niet veel later opnieuw een grote kans voor de Tilburgers. In de 57e breekt Sanne door over rechts en levert een mooie voorzet bij de tweede paal af op Meis. Zij raakte de bal niet goed
waarna deze ook niet meer door Suze binnen kon worden getikt.
Twee minuten later beoordeelt de scheidsrechter een overtreding op Sanne als een penalty.
Meis neemt, en brengt met een snoeihard schot in de linkerhoek de stand na 59 minuten op 0-2.
Veel noemenswaardigs gebeurd er de rest van de tweede helft niet meer. Sc 't Zand geeft weinig meer weg en speelt de wedstrijd gecontroleerd uit. Met de eerst 3 punten in de bekercompetitie stappen de Tilburgse weer terug in de bus.