Johan Gabriëls nieuwe hoofdtrainer

Als bestuur van Sc 't Zand zijn we verheugd te kunnen melden dat we, na gesprekken met diverse kandidaten, een akkoord hebben bereikt met Johan Grabiëls. Vanaf volgend seizoen is Johan de nieuwe hoofdtrainer van Sc 't Zand.

Johan stelt zich in onderstaand artikel voor.

Beste mensen van Sportclub ‘t Zand,

Mijn naam is Johan Gabriëls en ben volgend seizoen de trotste trainer van deze mooie club. Binnenkort hoop ik in mijn woonplaats Prinsenbeek 51 kaarsjes uit te blazen. Daar woon ik met mijn tienerdochters Luna (19), Nina (17) en mijn Labradoodle Biek. Verder heb ik een latrelatie met Astrid. In het dagelijks leven werk ik op Graaf Engelbrecht, een middelbare school waar ik het verzuimcoördinator ben, de topsporters begeleid en voetbaltraining geef.

Ooit begon ik mijn voetbalcarrière bij Groen-Wit om vervolgens in te stromen in de NAC opleiding en werd daar op mijn 19e profspeler. Na een jaar uitgeleend te zijn aan Excelsior werd ik (semi) prof in België: Zwarte Leeuw, Verbroedering Geel en Hoogstraten. Na de Belgische jaren speelde ik voor TSC en Baronie. Bij die laatste club werden we zelfs (met een mix van Willem ll en NAC opgeleide spelers) Nederlands Kampioen in 2001. Na die successen vroeg die club me assistent-trainer te worden. Daarna trainer bij achtereenvolgens vv Oosterhout, Unitas Gorcum, TSC, hoofdklasser Halsteren en UVV’40. Vanaf 2014 combineerde ik het trainen bij de amateurs met het hoofdtrainerschap bij de NAC-opleiding (015 - O17 - O19). In 2016 gaf ik dat alles op om een avontuur aan te gaan in Dubai waar ik de 017 van Al Shabab el Arabi trainde. Fred Rutten was er hoofdtrainer en Ruud Boymans stond er in de spits. Na een jaar fuseerde de club en stopte de samenwerking.

Ik sta voor aanvallend voetbal, spelen om te winnen en dat alles in een goede werksfeer. We zijn immers allemaal gaan voetballen omdat we het leuk vinden, toch?

Het feit dat de beleidsbepalers van de club de job aan mij hebben toevertrouwd maakt me apetrots. Ik ga er, samen met de mensen in de staf, alles aan doen om er een succes van te maken. Heel veel zin in. Tot snel.

Bron foto: de Persgroep