Knappe overwinning op Nemelaer

[wppa type=”slide” album=”20″ align=”center”]Any comment[/wppa]

Op zondag 18 februari stonden de wedstrijden, die op 10 december vanwege de sneeuwval afgelast werden, op het programma. Van onze tegenstander Nemelaer werd de laatste 5 thuiswedstrijden slechts 1 keer gewonnen. Drie partijen werden door de rood-witten verloren en 1 keer werd gelijk gespeeld.
Geen gemakkelijke tegenstander dus en dat werd het eerste kwartier van de wedstrijd snel duidelijk. Nemelaer overrompelde de thuisploeg die alle zeilen bij moest zetten om geen averij op te lopen.
Het spel ging snel op en neer en de lange bal werd door beide ploegen vaak gehanteerd.
Voor de rust werd het voor beide doelen niet echt gevaarlijk.
Na de thee werd het spel aantrekkelijker. In de 50e minuut gaf Matthew een mooie steekbal op Michael, die de bal goed controleerde, een paar tegenstanders passeerde en de 1-0 binnenschoot.
Een mooie opsteker voor de rood-witten. Nemelaer zette alles op alles, maar de verdediging, onder aanvoering van Wouter, hield goed stand. In de counter was Sc ’t Zand levensgevaarlijk. Jordi liet een aantal verdedigers zijn hielen zien, maar vergat in het strafschopgebied de bal. Michael sprintte de verdediging eruit, maar zijn schot ging voorlangs. De inzet van Yannick werd door de keeper gedeeltelijk gestopt, maar door een verdediger van de lijn gehaald. Armin werd zwaar gehinderd en in zijn val schoot hij de bal rakelings langs. Omdat de 2-0 niet viel, bleef het tot de laatste minuut spannend.
Door veel inzet, duelkracht en vooruit voetballen hebben Jan de Hoon en zijn mannen een verdiende en belangrijke overwinning geboekt.
Met 7 punten uit de laatste 3 wedstrijden nemen we afstand van de nacompetitieplekken. Een prachtig resultaat waaruit vertrouwen geput kan worden voor de wedstrijd van zondag tegen sv TOP.