Mildred Baal nieuwe hoofdtrainer vrouwen 1

We zijn blij te kunnen melden dat Mildred Baal vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van onze vrouwen 1 is.

Mildred stelt zich aan jullie voor:

Raamsdonksveer, februari 2020

Mijn naam is Mildred Baal, geboren op 5 april 1966 in Suriname. Ik woon samen met Frank van den Biggelaar en mijn twee dochters Rachel en Naomi en onze hond Chico in Raamsdonksveer.

Als 15 jarig meisje heb ik mij destijds opgegeven bij de plaatselijke voetvalvereniging FC Dongemond, niet wetende dat dit het begin was van mijn voetbalavontuur. Ik heb mij toen in de picture gespeeld van de Brabantse selectie. Nadat FC Dongemond werd opgeheven heb ik de overstap gemaakt naar vv Neerlandia in Dorst. Ik ben toen ook in de zaal gaan voetballen. Vanwege mijn kwaliteiten kon een uitnodiging voor het Nederlands zaalvoetbalteam niet uitblijven. Uiteindelijk werd ik ook opgemerkt door een scout van het Nederlands dameselftal. Als voorwaarde werd gesteld dat ik de overstap moest maken naar een andere vereniging die actief was op het hoogste niveau. Mijn keuze viel op DVC Den Dungen. Bij Den Dungen heb ik hele mooie jaren gekend. Helaas kwam er na een aantal seizoenen daar een einde aan: voorste kruisband afgescheurd! Vanaf dat moment geen voetbal meer voor mij!

Na enkele jaren kwam er een nieuwe uitdaging op mijn pad als coach/ trainer. Ik heb als trainer ervaring opgedaan bij vv Good Luck (nu RFC) , Madese Boys, vv Terheijden onder begeleiding van Frans van Helvoirt, vv Boeimeer JO 19 assistent van Ogi Peric en vv

Sc’t Zand. Ik heb onder de naam Breda Girlz United op zondag clinics gegeven aan meisjes op het complex van Groen Wit ( samenwerking tussen WDS, UVV en Groen Wit) en als trainer gefungeerd op de NAC voetbaldagen.

Ik ben nu nog actief bij vv Stedoco en Rkvv Jeka. Het komend seizoen zal ik hoofdtrainer worden van de Vrouwen 1 bij  Sc ’t Zand. Ik maak de overstap naar Sc ’t Zand omdat het een warme club is, ik voelde mij gelijk welkom. Sc ’t Zand is geen onbekende voor mij. Ik heb daar namelijk stage gelopen voor mijn TC2. Een grote club in Tilburg met ambities, zeker wat betreft de vrouwen. De vrouwen spelen op dit moment in de hoofdklasse en ze staan op een verdienstelijke vierde plaats. Ze hebben een jaar in de topklasse gevoetbald. Misschien was dat te vroeg. Ik hoop met de dames weer in die topklasse terecht te komen met een goede mix van ervaring en jeugd, enthousiasme, gretigheid en ambitie, maar vooral heel veel plezier.

Ik wil graag de speelsters beter maken, maar uiteindelijk word ik zelf ook beter, win-win situatie.

Echter: het gaat om de speelster en niet om de trainer!

Ik hoop u allen volgend seizoen in grote getale langs de lijn te vinden om onze dames te supporteren en te genieten van een lekker/ goed pot voetbal.

Sportieve Groet,
Mildred Baal