Oirschot V. – Sc ’t Zand: de wedstrijd van de gemiste kansen.

[wppa type=”slide” album=”12″ align=”center”]Any comment[/wppa]

De rood-witten begonnen goed aan de uitwedstrijd tegen Oirschot Vooruit. Na 9 minuten werd de bal hard voorlangs het doel van de gasten geschoten. Even later ging een afstandsschot via een groen-witte verdediger over het doel.
In de 12e kreeg Armin, na een goede actie op rechts van Yannick, een kans voor een leeg doel. Armin raakte de bal helemaal verkeerd. Die bal had er echt wel in gemogen. Na een kwartier spelen kreeg Sc ’t Zand, na een overtreding op Tresor, een vrije trap. Vanaf zo’n 18 meter schoot Michael de bal hard in de muur. De rood-witten zette druk op de ketel, maar de Oirschotse verdediging wist tot de 25e minuut stand te houden. Een prachtige pass van Jefferson, werd door de goed vrijgelopen Michael, in een keer in het doel gewerkt: 0-1.

In de 36e minuut werd een bal vanaf links door Job van Gestel tegen Wouter aan gekopt. Via het lichaam van de doelman verdween de bal in het doel: 1-1.

Een flinke tegenvaller voor de ploeg van trainer/coach Tom Heijkoop.
In de rust werd Armin vervangen door Brian. In de 57e minuut werd Yannick alleen voor de keeper gezet. De scheidsrechter negeerde het vlagsignaal van zijn assistent en Yannick schoot tegen de sluitpost aan. Drie minuten later schiet Fons Meeuwis de bal vanaf rechts in de verre hoek: 2-1.
Sc ’t Zand kwam deze tegenslag niet meer te boven. Een kwartier voor tijd kwam Michael oog in oog met de Oirschotse doelman. Het schot van Michael werd met de voet gered.
Bij Sc ’t Zand is het motto geworden: “ieder voor zich en God voor ons allen”. Het spel werd er niet beter op en het verband in de posities was ver te zoeken. In de omschakeling is Oirschot V. een paar keer gevaarlijk. In de 77e wordt Jefferson vervangen door Danny. Matthew schoot fantastisch op doel, maar de reactie van de keeper was net zo mooi. Enkele minuten later hield Wouter met een prachtige reflex zijn ploeg op de been. Vlak voor tijd kreeg Yannick, uit een corner, nog een vrije kopkans maar zijn inzet ging over.
Het positieve is dat Sc ’t Zand genoeg kansen heeft gecreëerd.  Het vizier stond vandaag niet op scherp, waardoor het de wedstrijd van de gemiste kansen werd. Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Babat, gingen de rood-witten teleurgesteld de kleedkamer in.
Jefferson incasseerde zijn vijfde gele kaart en is zondag a.s. tegen HVCH geschorst.
DESO heeft zich uit de competitie teruggetrokken en is hierdoor de degradant van de 1e klasse C.