Sc ’t Zand bijt zich stuk op FC Tilburg

[wppa type=”slide” album=”10″ align=”center”]Any comment[/wppa]

Eindelijk was het zover de 1e Tilburgse Derby tegen de nieuwe fusieclub FC Tilburg stond op het wedstrijdaffiche.

Op een druk bezocht sportpark Bijstervelden begon Sc ’t Zand goed aan de wedstrijd. Het gevaar kwam vooral van linksachter Jordy, die een paar keer niet te stoppen was. In de 9e minuut werd hij op de rand van het strafschopgebied onderuit gehaald. De vrije trap van Michael werd door doelman Rick van Etten gepareerd. Na een kwartier spelen zette Armin met een steekpass Yannick in een goede schietpositie. Van Etten redde deze inzet met zijn voet. FC Tilburg toonde veel inzet en begon de duels te winnen. In de 23e minuut schoot de linksbuiten van FC Tilburg de bal hard in het strafschop gebied. De bal kwam tegen de voet van Otis Lalihutu en rolde onhoudbaar voor Wouter in de verre hoek: 0-1

Een flinke tegenvaller voor de rood-witten, die geen raad wisten met het compact spelende en hard werkende FC Tilburg. De lange ballen op Yannick en Armin waren steeds een prooi voor het sterke centrale verdedigingsduo van de bezoekers. In de 42e minuut kon een middenvelder van FC Tilburg vrij opstomen. Na een rush zette hij spits Piet Adams alleen voor Wouter. De lepe spits liet dit buitenkansje niet onbenut en scoorde beheerst: 0-2. Dit was tevens de ruststand.
Tijdens de rust werd Rudy vervangen door Tresor. Trainer/coach Tom Heijkoop stapte af van het 4-4-2 systeem en viel terug op het vertrouwde 4-3-3. Dit ging de roodwitten veel beter af. FC Tilburg werd goed onder druk gezet en de gasten kregen een paar mooie kansen. De bal viel echter telkens verkeerd.

In de 63e greep Rick de Kock naar zijn hamstring. Hij moest het veld verlaten en werd vervangen door A1 speler Mike Spijkers. Mike is al de derde speler van de A1 die dit seizoen zijn debuut in de hoofdmacht maakt.
In de 69e minuut was er een mooie combinatie tussen Jefferson en Michael. De voorzet van Michael werd door een verdediger van de lijn gehaald. De klutsbal kon echter niet in het doel gewerkt worden.
FC Tilburg kwam niet meer verder dan de bal op het dak schieten. Onder het motto weg is weg probeerden ze de overwinning over de streep te trekken.
In de 85e minuut veroverde Michael de bal op het middenveld. Door snelle combinaties kon Yannick, een voorzet van Mickey, binnen tikken.

Sc ’t Zand speelde alles of niks, maar kon het net helaas niet meer vinden.
Deze wedstrijd hebben we in de eerste helft verloren. Een flinke teleurstelling voor iedereen die de rood-witten een warm hart toedraagt.
Zondag a.s. speelt Sc ’t Zand thuis een wedstrijd in het kader van de 2e ronde van de Districtsbeker. Hoofdklasser Baronie komt dan op bezoek.