Sc ’t Zand bijt zich stuk op Oirschot V.

[wppa type=”slide” album=”24″ align=”center”]Any comment[/wppa]

Het is lang geleden dat de KNVB op 1e paasdag een wedstrijdprogramma geprogrammeerd heeft. Ik ben nog geen enkele vereniging tegengekomen die hier blij mee is.
Toch was het druk langs het kunstgrasveld op Sportpark Bijstervelden. Veel bewoners uit Oirschot kwamen hun plaatselijke trots aanmoedigen.

De ploeg van trainer Piet Drijvers kwam goed uit de startblokken. Ze waren feller en gedrevener dan de mannen van Jan de Hoon. Na tien minuten kregen de bezoekers na een misverstand in de defensie van Sc ’t Zand hun 1e grote kans. Deze werd niet benut. Oirschot Vooruit speelde compact en liet Sc ’t Zand komen. Ze loerden op de omschakeling en waren hiermee levensgevaarlijk. Een voorzet van Jefferson werd door Armin goed ingekopt maar kon ternauwernood tot corner verwerkt worden.

Na de thee kwamen de bezoekers wederom weer erg gedreven uit de kleedkamers. Dit keer leverde dit in de 52e minuut de 0-1 voorsprong op. Wouter werd door een lob van Dennie Banda geklopt.

Sc ’t Zand drong aan, maar het combinatiespel was een stuk minder dan tegen AWC en Brabantia. Het ontbrak ook aan geluk. Steven slalomde door de verdediging en schoot, net als vorige week, op de paal. Vlak voor tijd werd een doelpunt van Armin afgekeurd. Niemand begreep waarom, maar de neutrale assistent scheidsrechter stak resoluut zijn vlag omhoog. Tja, dat is voetbal, soms zit het mee en soms zit het tegen.

Sc ’t Zand zette alles op alles om een punt uit de strijd te slepen. Dit lukte niet en toen Fons Meeuwis, namens Oirschot V. in een counter de 0-2 binnen schoot, zag scheidsrechter Bezemer dat de wedstrijd beslist was. Hij liet dan ook niet meer aftrappen.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=7TD1TWAqXD0[/embedyt]

Een teleurstellend resultaat voor de rood-witten die vandaag niet goed genoeg waren. Oirschot Vooruit blijkt voor ons een moeilijk te bespelen tegenstander, want beide wedstrijden werden tegen deze ploeg verloren.

Omdat DESO zich uit de competitie heeft teruggetrokken is Sc ’t Zand volgende week vrij. Op 15 april staat de uitwedstrijd tegen Alverna op het programma. Bij winst kan het elftal van Jan de Hoon een grote stap zetten om nacompetitie voor klassebehoud te voorkomen.

Opstelling Sc 't Zand

Wouter Kogels,, Mohammed Chahid (80' Marco de Liefde), Mickey van Hooft, Jefferson Vegas Morales, Rudy Pelhan, Rico Geeroms, Wilbert Hack, Matthew Wanner, Armin Alibasic  Steven van Riel en Michael Boelen

Gele kaarten

Geen

In de Pers

Verslag Brabants Dagblad

Verslag en foto's: Phons Stokkermans.
Video's: Harry Roestenburg