Sc ’t Zand geen partij voor Rood Wit W

Op een koude en natte winterse dag gingen we met goede moed naar St. Willebrord voor de wedstrijd tegen de plaatselijke Rood Wit. De laatste wedstrijd in competitieverband tegen Rood Wit W was in het seizoen 2004/2005 (3e klasse B). In dit seizoen werden wij kampioen en degradeerde Rood Wit W naar de 4e klasse.

Sc ’t Zand begon in een 4-4-2 formatie met 3 aanvallend ingestelde middenvelders. Al snel was duidelijk dat de gastheren op basis van inzet het verschil wilden maken. Al na 5 minuten werd Rood Wit via een vrije trap vanaf de 16 meter lijn gevaarlijk. Wouter kon de bal net over tikken. In de 20e minuut speelde Yannick de bal naar Brian die een gave voorzet gaf. De grote en enige kans voor Sc ’t Zand in deze wedstrijd werd helaas niet benut.

Linksbuiten Achraf Chouiter van Rood Wit was door de verdedigers niet te houden.  Met 3 assists werd hij de man van de wedstrijd. Een aantal keren sneed hij door de defensie naar de achterlijn en legde hij de bal dan zuiver terug op een vrijstaande medespeler. De schoten werden door verdedigers geblokt of door Wouter gered. In de 25e minuut werd een doelpunt van de gastheren vanwege vermeend buitenspel afgekeurd. 7 minuten voor rust kwam Rood Wit verdiend op voorsprong. Met een mooie steekbal werd Boy van Steen alleen voor Wouter gezet en hij schoot de bal beheerst binnen.
Na de rust veranderde er weinig in het spelbeeld. Sc ’t Zand leed veel balverlies en dacht niet aan de restverdeding. De linies speelden te ver uit elkaar. Rood Wit was een meester in het omschakelen en creëerde hierin een aantal open scoringskansen. Wouter redde een paar keer schitterend.
Het breekpunt in de wedstrijd was het moment waarop Jordy in het strafschopgebied een sliding maakte. Scheidsrechter Koster wees resoluut naar de stip en toonde Jordy de gele kaart. Die kon zich niet beheersen en kon met twee keer geel gaan douchen.

De strafschop werd door Boy van Steen feilloos ingeschoten. Sc ’t Zand kwam deze tegenslag niet meer te boven en kon met 10 man geen vuist maken. Angelo Kenze en Jens Wirix scoorden nog twee keer voor de gastheren zodat na ruim 90 minuten voetballen er 4-0 op het scorebord stond. Een verdiende overwinning voor Rood Wit dat zijn derde zege op rij boekte.

Sc ’t Zand kreeg in St. Willebrord voetballes en staat na deze nederlaag op de 12e plaats. Het is duidelijk dat er wat moet gebeuren, want met deze speelwijze wordt het moeilijk om de nacompetitie voor lijfsbehoud te ontlopen.

Door het terugtrekken van DESO worden in de 1e klasse C dit seizoen twee periodes gespeeld. 1e periode is van wedstrijddag 1 t/m 13 en de tweede van wedstrijddag 14 t/m 26. De derde periode gaat naar het team dat in de stand het hoogste staat en nog geen prijs gewonnen heeft.

Zondag komt ‘angstgegner’ Nemelaer op bezoek. Kom onze mannen dan aanmoedigen want ze hebben uw steun hard nodig. Let op: de wedstrijd begint niet zoals gebruikelijk om 14.30 uur maar om 14.15 uur!