Sc ’t Zand – HVCH 1-1

Op 26 november kwam medekoploper HVCH op bezoek. Vorig seizoen werd de ploeg uit Heesch op sportpark Bijstervelden met 2-1 verslagen. Het team van Tom Heijkoop wilde zich na de onnodige nederlagen tegen FC Tilburg en Oirschot V. revancheren.
De start was formidabel want na 4 minuten was het Michael Boelen die de bal meteen in het doel schoot.
De rood-witten creeërden volop kansen, maar deze werden niet benut. Bovendien werd een treffer wegens buitenspel, volgens velen onterecht, afgekeurd.
In de 34’ minuut schoot Vince Minten de gelijkmaker binnen.
In de tweede helft werd niet meer gescoord en zo kregen de rood-witten wederom te weinig.
Na 9 wedstrijden staat Sc ’t Zand met 9 punten, 3 minder dan vorig seizoen, op de teleurstellende 11e plaats. De ploeg startte de competitie ongelukkig. De vele kansen werden te weinig in doelpunten omgezet. Bovendien was de basisopstelling door schorsingen  (6 spelers / 12 wedstrijden) en blessures steeds verschillend. Hierdoor konden 4 A1 spelers hun debuut in de hoofdmacht maken. Wat ze allen zeer verdienstelijk hebben gedaan.
Michael  is met 6 doelpunten onze topscoorder.

Aan Tom Heijkoop de taak om de doelpuntenmachine aan de praat te krijgen. De ploeg heeft potentie, speelt goed, maar heeft te weinig rendement. De kansen worden gecreëerd maar moeten benut worden. Dan komen de broodnodige overwinningen vanzelf waardoor het linkerrijtje snel bereikt zal worden. DESO is inmiddels uit de competitie genomen en de wedstrijden tegen de ploeg uit Oss zijn komen te vervallen.