Sc ’t Zand JO19-1 pakt 1e periode

Gisteren stond wedstrijd 8 op het programma, die tegen RBC uit Roosendaal. Bij winst zou de JO19-1 de 1e periode pakken, echter mocht Kloetinge dan niet 9 goals meer maken dan Sc ‘t Zand.

Wederom was de JO19-1 niet compleet, Mickey was geschorst en we misten nog altijd Thijs, Joris en Devin met blessures. Mo viel in de warming up ook nog af!

Het begin van de wedstrijd was het aftasten van beide kanten. RBC kon geen vuist maken en Sc ‘t Zand wist niet tot grote kansen te komen. Nog een tegenslag voor ons was dat Tijs geblesseerd eraf moest, Doni moest al snel zijn opwachting maken. Pjotr brak na aangeven van Nick de ban door de 1-0 te maken. Na een wat rommelige fase was het een geniale steekpass van Nick, die Steven vrij voor de keeper bracht en zo gingen we met 2-0 rusten.

Lopende de 1e helft waren Rob en Diego aangesloten, bedankt mannen. Kloetinge stond met 0-1 voor bij VOAB dus we moesten de wedstrijd uit voetballen.

De 2e helft begonnen we scherp, dominant en het tempo ging omhoog. Dit resulteerde na een schitterende bal van Doni op Ernes ook de 3-0 op. Na 57 minuten was de wedstrijd dan ook echt beslist, een wederom prima corner van Ismael werd door Nick tot doelpunt gepromoveerd, 4-0. Diego verving de moegestreden Pjotr en nog geen minuut later was het wederom Doni die met een schitterende pass Diego wegstuurde en in 2e instantie de 5-0 op het scorebord bracht. Het was nog niet klaar, de mooiste aanval van de middag kwam op rechts uit bij Ernes, die met een geweldige voorzet Steven bereikte die hem prachtig in de kruising kopte, geweldige goal. Steven tekende ook nog voor zijn 3e aan, dit was de 7e van Sc ‘t Zand.

Dit betekent na de 0-5 winst van Kloetinge dat we de 1e periode hebben gewonnen! Hierbij plaatsen wij ons voor de nacompetitie voor promotie naar de 3e divisie. Wij als staf zijn enorm trots op deze groep zeer verdiend, maar het is slechts het begin! We willen vol meestrijden voor het kampioenschap!