Sc ’t Zand ook volgend seizoen 1e klasser

Sc 't Zand heeft zich door de 0-1 overwinning bij HVCH gehandhaafd in de 1e klasse.
Na 10 wedstrijden stonden de rood-witten op 17 december met 9 punten op de 12e plaats. Reden voor het bestuur om een trainerswissel door te voeren. Jan de Hoon kreeg als opdracht mee om de ploeg in de 1e klasse te houden. Jan heeft deze klus, twee wedstrijden voor het einde van de competitie, glansrijk geklaard. Met 30 punten uit 22 wedstrijden is handhaving een feit.

[wppa type=”slide” album=”29″ align=”center”]Any comment[/wppa]

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. Sc 't Zand liet zich terugzakken en loerde op de counter. In de 14e minuut bleek deze strategie succesvol. Danny werd op rechts gelanceerd en schoot hard langs de keeper in het doel: 0-1. De Heesche Voetbal Club Heesch ging voor de gelijkmaker maar het spel van beide ploegen werd gekenmerkt door onnauwkeurige passes. Voor beide doelen ontstonden in de eerste helft geen gevaarlijke situaties meer.

In de tweede helft waren de beste kansen voor Sc 't Zand. Jordy liep zijn tegenstander eruit en hij kwam 1 op 1 tegen de keeper. Zijn lob werd met de grootste moeite tot corner verwerkt. Even later was het Steven die met een bekeken schot vanaf de rand van de 16 de bal  op de lat schoot. Beide acties hadden de wedstrijd in het slot kunnen gooien.

Toen 20 minuten voor tijd Mickey, vanwege een onbesuisde sliding op de bal, direct rood kreeg, moest Sc 't Zand alles op alles zetten om de overwinning over de streep te trekken.
Met veel inzet is dit gelukt en hierdoor spelen de rood-witten volgend seizoen weer in de 1e klasse.

Gestel gaat definitief nacompetitie voor lijfsbehoud spelen. De ploegen die gaan strijden om deze nacompetitie te ontlopen zijn Alverna, FC Tilburg en Brabantia.

Zondag speelt Sc 't Zand haar laatste thuiswedstrijd tegen Best Vooruit. Mickey is vanwege zijn rode kaart voor deze wedstrijd geschorst. Dit geld ook voor Rico en Mike die vandaag hun vijfde gele kaart opliepen.