Sc ’t Zand schenkt overwinning aan Baronie

[wppa type=”slide” album=”11″ align=”center”]Any comment[/wppa]

Bij de loting van de tweede bekerronde werd Sc ’t Zand gekoppeld aan Baronie uit Breda, de kampioen van de 1e klasse C van vorig seizoen. De uitwedstrijd werd toen met 1-0 verloren, maar thuis won Sc 't Zand met 4-1 van de Baronnen. Zij hadden toen het kampioensfeest al gevierd.

Door blessures en een vakantievierder kon trainer/coach Tom Heijkoop niet terugvallen op een aantal basiskrachten. Met Erwin in Danny in de basis startte de rood-witten voortvarend. Het 1e half uur werd mooi combinatiespel op de uitstekende grasmat gelegd.
Al na 8 minuten stond de 1-0 op het scorebord. Jefferson was opgestoomd naar de achterlijn en speelde de bal richting Wilbert die hem vol op de pantoffel nam. Met veel effect draaide de bal in de linker bovenhoek. Een wereldgoal.

Hoofdklasser Baronie kwam in het spel nauwelijks voor. Sc ’t Zand werkte hard en hield de posities goed bezet. In de 13e minuut speelde Armin de bal achter de Bredase verdediging richting Yannick. Die zette zijn lichaam goed tussen de tegenstander en schoot de bal snoeihard, met links, in het doel.

Na een half uur spelen, speelde Danny de bal naar Michael die de bal knap inschoot. Via de keeper, die gestrekt naar de hoek moest, ging de bal via de paal, naast. Een paar minuten later veroverde Baronie de bal op het middenveld. Wouter verwerkte de bal met zijn voeten en uit de voorzet kopte Jarbou Mabajahou de aansluitingstreffer binnen. Jefferson kon net niet bij de bal.

Het spelbeeld kantelde en de gasten uit Breda, zette Sc ’t Zand onder druk, maar kregen geen echte kansen.

In de rust werd de prima spelende, geblesseerde Mohammed,  vervangen door Brent uit de A1, die zijn debuut in Sc ’t Zand 1 maakte. Danny werd gewisseld door Brian. Na een kwartier spelen in de 2e helft kreeg Sc ’t Zand, na een overtreding op Yannick een vrije trap. Deze werd door Michael voorlangs het doel geschoten.

In de 66e minuut kon de verdediging van Sc ’t Zand niet wegwerken. De bal werd tegen medespelers aangeschoten en via deze flipperkast maakte Baronie de gelijkmaker: 2-2.
In de 76e viel Tresor in voor Matthew. Bij een van zijn eerste balcontacten speelde hij de bal door het midden richting Erwin. De voorzet van Baronie werd door Wouter los gelaten en een aanvaller kon de bal eenvoudig binnen tikken: 2-3

Sc ’t Zand werd via een paar vrije trappen van Michael nog gevaarlijk maar was niet bij machte om nog een doelpunt te maken.
Jammer dat door twee cadeautjes het bekeravontuur voor de rood-witten voorbij is. Ze kunnen zich nu volledig op de competitie richting. Zondag staat de uitwedstrijd tegen promovendus Oirschot Vooruit op het programma. U komt toch ook?