Sc ’t Zand toont veerkracht tegen Brabantia, maar krijgt te weinig (5-5).

[wppa type=”slide” album=”8″ align=”center”]Any comment[/wppa]

Op een regenachtige herfstmiddag trad Sc ’t Zand aan tegen de nummer 3 van de ranglijst in de 1e klasse C. De roodwit supports hadden na 4 minuten een déjà vu gevoel. Net als tegen DOSKO, enkele weken geleden, keken we na 5 minuten tegen een 0-2 achterstand aan. Slap verdedigen en pech lagen hier aan ten grondslag. Sc ’t Zand ging echter niet bij de pakken neer zitten en probeerde door goed voetbal Brabantia onder druk te zetten.
Het was Michael Boelen die met een prachtige steekpass alleen voor de Eindhovense keeper kwam. Zijn schot, met buitenkant schoen, verdween via de verkeerde kant van de paal naast het doel. In de 18e minuut valt de bal in het 5 meter gebied van Wouter. Een verdediger van Sc ’t Zand, wilde de bal wegwerken, maar schoot de bal tegen de rug van een Brabantia speler, waardoor deze in het doel rolde: 0-3.
De wedstrijd leek gespeeld maar de mannen van coach Tom Heijkoop toonden veerkracht en in de 40e minuut was het Michael, die een voorzet vanaf rechts knap binnen schoot: 1-3. Sc ’t Zand voerde de druk op en kreeg voor rust nog een paar mooie kansen. De pogingen van Jordy, Tresor en Rudy troffen echter net geen doel.
Tom Heijkoop gebruikte de rust voor een tactische omzetting van zijn ploeg. Rudy Pelhan werd vervangen door Brian Koopman, die zijn debuut voor Sc ’t Zand maakte. Brian ging op rechts spelen waardoor Tresor op linksbuiten ging spelen. Mickey van Hooft schoof door naar het middenveld en Sc ’t Zand drukte de bezoekers terug op eigen helft. In de 50e minuut maakte Jefferson uit een goed genomen corner de 2-3. Een paar minuten later draait een corner van Sc ’t Zand gevaarlijk in het doel. Keeper Renders van Brabantia liet de bal vallen en Michael maakt de gelijkmaker.
Sc ’t Zand rook bloed en zette alles op alles. Zonder schroom en met hard werken werd Brabantia zoek gespeeld. Armin kreeg een paar kansen, maar zijn vizier stond niet op scherp.
Het was Brian Koopman die in de 75e minuut vrij voor de keeper werd gezet. De debutant aarzelde geen moment en schoot de bal onhoudbaar in. De ontlading bij spelers, begeleiding en supporters van Sc ’t Zand was groot. Een minuut later werd, door een combinatie met Armin en Michael, Tresor alleen voor de keeper gezet. Zijn schot ging rakelings over. Even later kreeg Jordy bij een sliding de bal in het strafschop gebied tegen zijn arm. De scheidsrechter was resoluut en ondanks het feit dat er geen opzet in het spel was, werd de bal op de stip gelegd. Als Wouter de strafschopnemer uit zijn concentratie probeert te brengen, krijgt hij geel. Michael reageerde hierop tegen de scheids en kreeg  direct rood. De vlam sloeg in de pan. Wouter koos de verkeerde hoek en de stand was weer gelijk: 4-4
Ondanks deze tegenslag gingen de roodwitten door en het was Jordy die na een flinke rush in de 87’ hard de 5-4 binnen schoot. In de 91e minuut werd Armin alleen voor de doelman gezet. Hij probeerde deze te passeren, maar raakte hierbij de bal kwijt. Ondanks het feit dat er in deze sportieve wedstrijd nauwelijks blessures zijn geweest, voegde de scheidsrechter een kwartier blessuretijd aan de wedstrijd toe. In de 100e minuut !!, als doelman Renders de bal heeft, roept Brian “scheids het is tijd”. Hij kreeg hiervoor geel, riep nog wat en kon met een 2e gele kaart gaan douchen. De scheidsrechter gaf Brabantia op de rand van het zestienmeter gebied een vrije trap. Toen de ploeg uit Eindhoven hieruit de 5-5 maakte, was iedereen die Sc ’t Zand een warm hart toedraagt woest. De scheidsrechter was de gebeten hond. Wij mochten van hem niet winnen. Toch moeten we de hand in eigen boezem steken. We hadden hem hier de kans niet voor moeten geven, door één van de vele opgelegde kansen te benutten.
De toeschouwers die de weergoden getrotseerd hebben, hebben een spektakelstuk gezien. Compliment voor de roodwitten, die met veel inzet veerkracht hebben getoond en ondanks een 0-3 achterstand, gezien het wedstrijdbeeld drie punten hadden verdiend.
Volgende week staat de uitwedstrijd tegen AWC in Wijchen op het programma. Trouwe supporters let op. De wedstrijd begint niet, zoals gebruikelijk om 14.30 uur maar om 14.00 uur!