Sc ’t Zand trapt af

Stel jezelf eens voor.
Aangenaam, Ton de Leeuw, 67 jaar, eigen ondernemer, 43 jaar getrouwd en ik heb 1 dochter. Ik ga graag skiën en hou wel van een! Drankje op zijn tijd, en ben wel in voor een geintje. Ik sport zelf nog 4 keer in de week op de sportschool zodat ik op zaterdag nog goed uit de voeten kan als scheidsrechter.

Hoe ben je bij Sc 't Zand terecht gekomen?
Ik ben sinds dit seizoen als manager aangetreden voor het 1e mannenteam, ben toevallig ook sponsor van dat team en tevens de JO9-1, heb jarenlange ervaring in bestuursfuncties bij eredivisie zaalvoetbal en veldvoetbal tot aan hoofdklasse.

Wat was je verwachting van Sc ’t Zand en is dat ook in beeld met de werkelijkheid?
Ik ben bij t ‘Zand door de voordeur (geintje) binnengekomen op verzoek van spelers en de voorzitter van de vereniging.

Bij welke verenigingen heb je eerder gezeten?
Ik heb 12 jaar eredivisie zaalvoetbal gedaan in Hilvarenbeek waar we een fantastisch bestuur en organisatie hadden zodat we tweede van Nederland zijn geworden.

Daarnaast ben ik 32 jaar lid geweest van TAC/Triborgh waar ik zeer vele functies heb bekleed en de verhuizing naar de Reeshof mee heb georganiseerd. Ik was een kleine bikkelharde maar wel faire verdediger die zijn mannetje stond.

Wat zijn jou kwaliteiten?
Kwaliteiten wat moet ik daar over zeggen, denk dat ik organisatorisch redelijk uit de voeten kan en altijd eerlijk wil blijven daar ik bij de jeugd op landelijk niveau scheidsrechter ben bij de KNVB. Dat ik dikwijls ook bij verenigingen kom waar ik iedereen ken en ik  wil niet te boek staan als iemand die verenigingen bevoordeelt. En dat wil ik ook bij de vereniging bereiken daarin zijn afspraken nakomen zeer belangrijk. Ik ga altijd voor een sterke organisatie want als die goed is verloopt alles voor iedereen veel makkelijker en duidelijk taken afbakenen.

Wat zijn je ontwikkelpunten?
Proberen de organisatie rond het 1e herenteam zo optimaal mogelijk te maken, dat alle betrokkene er voordeel uit kunnen halen en zich geen zorgen hoeven te maken of alles geregeld is.

Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen?
Ik ben niet met speciale verwachting binnen gekomen daar ik de vereniging redelijk kende en wist hoe e.e.a. loopt maar probeer daar langzaam met hulp van iedereen bij het 1e team te optimaliseren. Dus ik weet straks wel te vertellen wat de werkelijkheid is.

Wat verwacht je van de wedstrijd van zondag?
Ik denk dat er voetballend een beter team staat als vorig seizoen. We willen altijd voor de hoofdprijs gaan, maar dat is ook afhankelijk van blessures en geschorste spelers en de selectie is eigenlijk te smal. Maar we krijgen alle medewerking van het 2e team en A jeugd en dat is bij veel verenigingen wel anders en dat vind ik positief maar nacompetitie zouden we moeten halen.

Waar kunnen we je 's-nachts voor wakker maken?
Ik zeg altijd een van 22(haha) van het andere geslacht is nooit weg, maar of zij dat zien zitten wacht ik af.

Wie mag volgende week aftrappen?
Volgende week moet onze nieuwe spits Armin aftrappen Hij praat ook veel tegen de scheids dus mag geen probleem zijn.