Sc ’t Zand trapt af

Sc ’t Zand trapt of

Stel jezelf eens voor.
Mijn naam is Armin Alibasic. Ik ben geboren in Bosnië en naar Nederland gevlucht tijdens de oorlog toen ik 3 jaar oud was. Inmiddels ben ik 28 jaar oud en woon al bijna 25 jaar in Heesch. Ik ben na m'n HBO studie meteen aan de slag gegaan op de inkoopafdeling bij Carrier Refrigeration waar ik nog steeds werkzaam ben.

Hoe ben je bij Sc 't Zand terecht gekomen?
Ik heb samen gevoetbald met Mickey bij Schijndel een jaar of 5 geleden, waar we een topseizoen gedraaid hebben. Sindsdien hebben we altijd regelmatig contact gehouden en samen sushi gegeten haha. Vorig seizoen was er al wat contact over een overstap naar Sc  't Zand, maar we waren net gedegradeerd uit de hoofdklasse met TOP, dus dat vond ik geen goed moment om de club te verlaten.

Bij welke verenigingen heb jij eerder gespeeld?
In de jeugd HVCH, maar vanaf de D'tjes al Top Oss, vervolgens een aantal jaar gestopt met voetballen. Weer begonnen bij Berghem Sport, Schijndel, DESO, TOP en nu Sc 't Zand

Wat zijn jouw kwaliteiten?
Met een lengte van 195cm ben ik redelijk kopsterk, beschik over duelkracht, balvastheid en heb zo nu en dan een neusje voor de goal als Wilbert, Michael en Matthew een keer pasjes gaan strooien. 

Wat zijn je ontwikkelpunten?
Ik wil eigenlijk zeggen snelheid, maar op m'n 28ste met mijn lengte en gewicht zie ik dat niet meer gebeuren. Heb vast nog wel meer ontwikkelpunten, maar uiteindelijk moet ik als spits scoren dan hoef ik daar niet over na te denken. 

Wat was je verwachting van Sc 't Zand en is dat ook in beeld met de werkelijkheid?
Ik heb tegen Sc 't Zand gevoetbald met TOP en kon nog niet inschatten wat me te wachten stond. Maar nu ik er paar maanden zelf voetbal zie ik hoe erg de club leeft, hoe veel jeugd er rond loopt, dat er een goede afstemming is tussen het 1e elftal, 2e elftal en de A1 is goed te zien.  Het vrouwen voetbal leeft meer dan bij andere clubs en natuurlijk petje af voor alle vrijwilligers en overige mensen die altijd actief zijn in en rondom de club. Die zorgen natuurlijk dat de club blijft draaien. Daarnaast hebben we hebben een leuk team en een goede staf eromheen. Dat samen zorgt ervoor dat ik het hier erg goed naar m'n zin heb. 

Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen?
Zoals ik al zei hebben we een leuk team, maar vooral ook een goed voetballend team met veel kwaliteit. Ik heb een aantal jaren hoofdklasse gespeeld en ook 1e klasse, dus ik denk dat ik redelijk kan inschatten waar we thuis horen op de ranglijst. Ondanks de wat mindere laatste wedstrijd en de schorsingen + blessures voor de komende weken verwacht ik sowieso bij de eerste 4 te eindigen en ook minimaal een periode te pakken. Er zijn goede spelers uit het 2e en de A1 die afwezigen de komende periode kunnen opvullen en uiteindelijk win je wedstrijden niet alleen op kwaliteit, maar instelling, karakter en inzet tijdens de wedstrijd.

Hoe kijk je terug op de wedstrijd van vorige week?
Tjaah... die wedstrijden zitten er soms helaas tussen. Niet scherp begonnen, waarna je voornamelijk door instelling en uit dode spelmomenten de wedstrijd verliest. Ik denk dat de uitslag wat overdreven was. Thuis gaan we gewoon 3 punten tegen hun pakken. 

Wat verwacht je van de wedstrijd van zondag?
Lastig. ik ken ze natuurlijk goed. Stugge ploeg met een heel stabiele verdediging. Aantal ervaren en jonge aanvullingen gehad afgelopen zomer, dus het zal geen makkelijke pot worden. We missen met Mickey, Rick, Rico en Yannick natuurlijk 4 basisspelers. Ben zelf voor de laatste training door m'n rug gegaan (die dingen gebeuren op mijn leeftijd), dus hoop dat ik zelf ook op tijd fit ben om te scoren tegen m'n oude ploeg.

Waar kunnen we je snachts voor wakker maken?
Eten, eten en eten. Sushi, broodje hete kip van Mixx, Verse pita (burek) met kip van mijn moeder.

Wie mag volgende week aftrappen?
Iemand die alles over heeft voor zijn werkgever de Plus oftewel plus is life. Rico Geeroms. We moeten hem 4 weken missen, zo blijft hij nog een beetje bezig.