Sc ’t Zand VR1 – DSE VR1 (1-0)

Na enige vertraging door de cornervlaggen die nog uit het stof gehaald moesten worden, werd om 12:12 uur met 7 geheime supporters afgetrapt in het zonovergoten Tilburg. De paparazzi zat er klaar voor. De zandhaasjes tegen de Ettense strijders, een mooi duel.

Het spel was aan en begon goed. In de 4e minuut opende Lisa met een goede actie op links op Kyara, die over schoot. Vervolgens kwam er een tegenaanval van DSE, maar die was huppatee.. easy peasy te vangen door Maaike. Na een minuut of 10 spelen was het Badr (Noortje voor de mensen die haar straatnaam nog niet kennen) die weg werd gestuurd met een diepe bal maar net in de handen van de keeper schoot. Vervolgens was er via Roos, een mooie tikkie takkie tussen Kimberley & Lisa, waarbij Kuijp net naast de goal schoot. Daarna was DSE eruit met een crossbal maar door goed uitverdedigen van Anouk was er niets aan de hand. De wedstrijd golfde een beetje heen en weer.

Na een goede opbouw vanuit Kyara en Kim, kwam de bal bij Minke terecht die een schot op goal afvuurde. De jonge god van een scheidsrechter die we hadden floot.. HANDSSS van een speelster van DSE. Lisa ging achter de bal staan en schoot hem helaas in de muur. Een schot op goal van Badr volgde, die de keepster maar net met veel moeite over kon tikken. Toen waren de Ettense girls even on fire. Het begon met een vrije trap, die middels een kopbal naast het doel ging. Daarna volgden nog twee acties vanuit DSE, een schot in de handen van Maaike en de andere actie was een doorgebroken speelster waarbij een mooie redding vanuit de Tilburgse keepster noodzakelijk was. In de 40ste minuut vond de eerste wissel plaats; Minke eruit, Sannie erin. Na vallen en opstaan en wederom vallen en opstaan van beide kanten… strugglede de bal heen en weer en kwam uiteindelijk de bal bij Milou die op goal schoot, daarna nog een schot vanuit 25meter vanuit Chikara die goed werd gepakt door de keepster van DSE. Toen ging ffftttt.. het rustsignaal.

Na een bespreking op het veld, ging de 2e helft van start. Er waren wat klutsballen in de Tilburgse 16, daarna heroverden de Zandhazen de bal en door een pass van Lisa, brak Sanne door. Deze bewaarde goed de rust en plaatste de bal perfect in de hoek. GOAAAALLLAAASSSOO 1-0. Vervolgens ging DSE in een andere formatie staan, zetten zij meer druk en kwamen dan ook een paar keer gevaarlijk bij het doel van Sc‘t Zand. Daarna volgenden 2 wissels: Anouk eruit, Nadia de B erin, Kimberley eruit, Nikki erin. Een bal van Sanne op Nikki, die een 1-2 deed met Lisa en voorgaf. De bal belandde bij Sanne, maar het schot ging helaas naast. Meis was met een aantal zinderende bewegingen haar tegenstander te snel af, dat werd niet getolereerd dus klets volle sjas werd er een betonblok gezet. Geel voor DSE. In de volgende fase kwam er een kans voor DSE, maaike redt. Lies was net iets te laat met een tackle dus kreeg geel, evenals een speelster van DSE die bij de scheids aan het zeuren was voor een gele kaart. Een mooie verdedigende actie van Poka (oftewel Nadia Kain) die met een sliding de bal van haar tegenstander kon afpakken. Uittrap van Maaike, Lisa ving de bal op, speelde hem door naar Nadia de B, die Noor de diepte in stuurde. Scheisse, de bal ging naast. Toen werd het nog even volle bak billenknijpen en stond Sc ’t Zand onder druk! Schot van DSE, maaike klemvast no problemo. Einde wedstrijd.

Ondanks dat we door Covid niet konden douchen, weerhield het de Tilburgse formatie niet om een zwetende afstandspolonaise in te zetten! 3 puntjes voor Tillytown, smaakt naar meer. Volgende week staat de bekerwedstrijd tegen Witkampers op de planning.

*Badr = Noortje de Baar, Chikara = Kyara Adriaansen, Kuijp = Kimberley Kuijpers, Poka = Nadia Kain Sannie = Sanne Spijkers

Klik >>hier<< voor het verslag in het Brabants Dagblad en bndestem.nl