Sc ’t Zand VR1 – Sc Buitenveldert VR2 (4-0)

De eerste officiële thuiswedstrijd van het seizoen stond afgelopen zondag (6 september 2020) op het programma. Buitenveldert vr. 2 is de tegenstandster. Geen onbekende voor ons, aangezien zij ook een lange tijd in de hoofdklasse gevoetbald hebben.

Om klokslag 12:00 uur fluit de scheidsrechter voor het eerst, de wedstrijd is begonnen. De eerste kans is meteen voor de dames van Sc ’t Zand. In de tweede minuut komt Anouk vanuit de rechterflank met een strakke voorzet op Suze, welke op een haar na wordt gemist. Snel daarna volgt een nieuwe aanval. Via een opbouw van achteruit komt de bal opnieuw bij Anouk terecht. Anouk ziet Suze helemaal vrij staan. Suze denkt niet na en schiet de bal snoeihard in de kruising, 1-0.

Vrijwel direct na de aftrap is het weer Sc ’t Zand die voor een kans zorgt. Via een cross pass van Nadia de B. komt de bal wederom bij Anouk aan de rechterflank terecht. Zij geeft een mooie voorzet op Layla die vrij voor het doel staat. Layla neemt de bal mooi op de borst aan, maar schiet de bal op de paal. In de rebound is het Nadia de B. die net naast het doel schiet. We zitten inmiddels in de elfde minuut als SC ’t Zand opnieuw een scoringskans krijgt. Lisa weet Meis 1 op 1 te zetten, maar de keepster van Buitenveldert weet de bal uit haar doel te houden. Even later, in de achttiende minuut, is het Lisa zelf die na twee kapbewegingen een schot op doel heeft, ook deze bal gaat er niet in. In de volgende aanval zet Lisa wederom Meis 1 op 1, maar deze bal belandt naast het doel. De 2-0 wil maar niet vallen, maar de dames van SC ’t Zand geven niet op. In de drieëntwintigste minuut is het Nadia de B. die in het 16-metergebied wordt gevloerd met een zuivere penalty als gevolg. Lisa gaat achter de bal staan en schiet zelfverzekerd de bal in de onderhoek, 2-0.

In de eerste helft blijft Sc ’t Zand aanvallen en komt Buitenveldert er niet aan te pas. In de achtendertigste minuut komt Buitenveldert voor het eerst in het 16-metergebied van Sc ’t Zand. Zij zijn meteen gevaarlijk en komen 1 op 1 te staan met Keepster Maaike, maar zij weet haar doel schoon te houden.

De laatste aanval van de eerste helft is nog voor Sc ’t Zand. Na een uitstekende individuele actie van onze centrale verdedigster Nadia K, belandt de bal via een mooie cross pass bij Noor. De keepster van Buitenveldert komt ver uit haar doel en kan het schot van Noor blokken.

In de tweede helft is het wederom Sc ’t Zand die het initiatief neemt. Meteen na rust creëert Lisa een goede kans. Een minuut later kopt Noor de bal richting doel, de afvallende bal komt bij Nadia de B. terecht die de bal naast het doel schiet. De tweede helft is vervolgens minder kansrijk dan de eerste helft, totdat Sterre in de achtenzestigste minuut de bal naar Nadia de B. speelt. Zij gaat op snelheid haar tegenstandster voorbij en schiet de bal vanuit de rechterkant het doel in, 3-0. Tien minuten later is het Femke die een steekpass op Lisa geeft. Lisa weet hier wel raad mee en schuift de bal beheerst naast de keepster van Buitenveldert, 4-0. Dit is tevens de eindstand en daarmee plaatst Sc’t Zand zich voor de volgende ronde van de bekercompetitie.