Sc ’t Zand verslaat de koploper

[wppa type=”slide” album=”22″ align=”center”]Any comment[/wppa]

"Volgende week komt koploper AWC op bezoek. De uitwedstrijd werd door de roodwitten verrassend met 1-2 gewonnen. Kunnen zij zondag dit kunstje herhalen?", zo schreef ik vorige week. En ja met een flinke portie inzet en soms goed voetbal werd de koploper in de 1e klasse C, AWC uit Wychen, met 3-2 verslagen.

Door de vrieskou werd uitgeweken naar het goed bespeelbare kunstgrasveld. Iets na half drie moedigden de spelers van JO8-6 onze vaandeldragers luid aan: " Hup 't Zand" .

De gastheren zetten de bezoekers gelijk onder druk. Linkerspits Jordy was een plaag voor de verdedigers. Hij klopte ze een aantal keren op snelheid en het was aan keeper Mark ter Haar te danken dat de stand tot de blessuretijd van de 1e helft 0-0 bleef.

Toen ging Michael achter de bal staan en hij schoot de vrije trap, van ruim 30 meter, met een flinke zwabber, stuiterend langs de muur in het doel. Lang kon Sc 't Zand niet van de voorsprong genieten, want twee minuten later schoot Freek Thoone, de onnodig veroorzaakte strafschop binnen. Hierdoor werd de ruststand 1-1.

Ook in de tweede helft gooide Sc 't Zand veel strijd in de wedstrijd. Ze zochten hierbij de grens van het toelaatbare op. Na een kwartier spelen scoorde Armin na een prachtige aanval de 2-1. AWC gaf zich niet gewonnen en het had pech dat een doelpunt onterecht wegens buitenspel werd afgekeurd.

Jordy werd met een lange trap weggestuurd en hij was net iets eerder bij de bal dan de keeper. Hij tikte de bal met een boogje in het verlaten doel. Tien minuten voor tijd kwam AWC nog op 3-2 en werd het voor de supporters van de thuisclub nog billenknijpen. Puur op inzet trok het team van de positief coachende Jan de Hoon de overwinning over de streep. Een belangrijke overwinning die vertrouwen geeft voor de toekomst.

Door de overwinning van Sc 't Zand 2 op RKDVC 2 (0-3), Sc 't Zand VR1 tegen Prinses Irene (0-4) en Sc 't Zand VR2 tegen Vivoo VR1 (15-0) was het een koud maar voor de heren- en vrouwenselectie een uitermate productief weekend.