Talententraject Willem II en Sc ’t Zand gestart

Onze club kent vele jongens en meiden die met veel plezier elke week trainen en wedstrijden spelen. Gewoon omdat het leuk is om in een team te voetballen, om te sporten met elkaar en plezier te maken. Zij kijken op tegen hun helden en heldinnen: Messi, Ronaldo, Lieke Martens of dromen ervan om de nieuwe Frenkie de Jong, Depay of Bergwijn te worden. Als club vinden we het belangrijk om de jeugdspelers te stimuleren in hun eigen ontwikkeling, zowel binnen als buiten het voetbalveld. We ondersteunen vele kinderen bij het waarmaken van hun dromen.

Sinds september is Sc’t Zand betrokken bij het talentenontwikkeltraject dat BVO Willem II dit seizoen is gestart. Anders dan de reguliere scouting tijdens wedstrijden wil Willem II samen met de vereniging talentvolle voetballers stimuleren en verder brengen in hun ontwikkeling. Niet door ze weg te halen bij de vereniging maar door middel van het geven van extra trainingen aan de geselecteerde spelers. Tijdens de Willem II voetbaldag konden alle spelers van de O10, O11 en O12 zich opgeven voor een voetbalmiddag georganiseerd door Willem II en Sc ’t Zand. Vele jeugdspelers hebben zich die middag ingezet en het beste van zichzelf laten zien. Er zijn verschillende oefeningen gedaan en als ultieme uitdaging nog een coopertest ter afsluiting. Na die middag zijn er 21 kinderen uitgenodigd voor een tweede selectiemoment om met de reguliere jeugdselectie van Willem II mee te doen.

Het selectietraject heeft ertoe geleid dat 12 jeugdspelers van de O10 t/m O12 geselecteerd zijn voor het talententraject. Zij krijgen de komende maanden extra trainingsmomenten van de trainers van Willem II om nog beter te worden. Een mooie combinatie van het ondersteunen van deze spelers, maar ook voor ons als ’t Zand. De spelers blijven gewoon in hun eigen team en kunnen op die manier ook weer wat zij leren overbrengen op hun eigen teamgenoten.

Kinderen blijven zich ontwikkelen en verbeteren en om die reden is het ook niet een eenmalig traject. Ook in 2019 zal wederom een voetbalmiddag georganiseerd worden. We wensen de huidige geselecteerde spelers heel veel plezier en succes toe. Zet ‘m op.