Tilburgse derby onbeslist

[wppa type=”slide” album=”21″ align=”center”]Any comment[/wppa]

De Tilburgse derby tussen FC Tilburg en Sc ’t Zand was een matige wedstrijd. Beide ploegen wilden 1 ding: niet verliezen. Deze instelling kwam het spelbeeld niet ten goede.

In de eerste helft had FC Tilburg het betere van het spel, maar echte kansen konden ze niet creëren. De spelers hadden duidelijk last van het slechte veld, met veel glijpartijen als gevolg.

In de tweede helft waren de roodwitten veel feller. De wedstrijd speelde zich vooral op het middenveld af. In de 54e minuut werd Yannick door scheidsrechter Van Osch, resoluut van het veld gestuurd. Volgens de leidsman trapte Yannick zijn tegenstander na.
Met 10 man begon Sc ’t Zand te voetballen. Met veel strijdlust werd FC Tilburg afgetroefd en Mathhew kreeg twee prachtige kansen. De eerste ging net langs het doel en de tweede werd door Rick van Etten knap met de voeten gekeerd.

Zo eindigde de wedstrijd zoals hij begon: met 0-0. Al met al kan Sc ’t Zand tevreden zijn met een punt. Doordat Gestel en Alverna beide verloren, lopen de roodwitten weer een punt hen uit.

Volgende week komt koploper AWC op bezoek. De uitwedstrijd werd door de roodwitten verrassend met 1-2 gewonnen. Kunnen zij zondag dit kunstje herhalen?